Les 4es Jornades Catalanes de Síndromes de Sensibilitat Central debatran sobre els ambients saludables

Solsona, 25 de novembre de 2016

per Redacció, Solsona, 19 de novembre de 2016 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper divendres 25 de novembre Solsona acollirà les 4es Jornades Catalanes de Síndromes de Sensibilitat Central. Serà a la seudel CTFC a Solsona, edifici del Seminari.


Tal com explica el Dr. Antoni Fernández Solà Director científic de les Jornades, les Síndromes de Sensibilitat Central (SSC) - terme que inclou la fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica, sensibilitat química múltiple i electrosensibilitat- són unes patologies emergents  de prevalença cada vegada més alta. Són patologies cròniques, de causa desconeguda i molt invalidants. Formen part de la medicina de la complexitat per les dificultats que ocasiona el seu diagnòstic i maneig. Actualment constitueixen un autèntic repte sanitari tant pels professionals com per les administracions.

Des de fa 6 anys es duen a terme a Solsona unes jornades científiques de celebració bianual sobre aquestes patologies, adreçades a professionals i a pacients, amb un èxit considerable. Enguany arribem a la quarta edició. Les jornades serveixen per a l’intercanvi d’informació assistencial i científica, i per conèixer les últimes evidències científiques sobre aquestes patologies a través de les ponències que especialistes de renom mundial ens aporten en les successives edicions. Són també una oportunitat per a portar activitat científica i mèdica d’alt nivell a la nostra ciutat, comarca i província, promocionant el nostre entorn com a focus científic i tecnològic de primer nivell.

Aquest any volem dedicar la jornada especialment a la necessitat d’establir  i dissenyar ambients saludables, tant externs (outdoors) com interns (indoors), com a puntal per a prevenir aquestes patologies i moltes d’altres d’etiologia ambiental.

Inscripció  gratuïta a: [email protected]
Termini d’inscripció: 22 de novembre de 2016

Més informació: [email protected] 973481644 (de 8 a 15h)
Lloc de realització: CTFC Pujada del Seminari, s/n 25280 Solsona

PROGRAMA
9:15 – 9:30 BENVINGUDA I PRESENTACIÓ
 
9:30 – 10:15 TRACTAMENT DEL DOLOR FIBROMIÀLGIC AMB CAMPS MAGNÈTICS DE BAIXA INTENSITAT. Dr. Antoni Fernández Solà Metge. Especialista en medicina interna. Director mèdic i científic de la unitat de síndromes de sensibilitat central. SANITAS, Barcelona. Coordinador unitat SSC del Centre Sanitari del Solsonès
10:30 – 11:15 BOSC I SALUT: BANYS DE BOSC Dra. Cristina Oriol Zerbe Metgessa. Especialista en medicina familiar i comunitària. Col·laboradora de la iniciativa Banys de bosc Selvans de l’Associació Accionatura
11:15-11:45 PAUSA CAFÈ
11:45 – 12:30 FACTORS DE RISC AMBIENTAL EN VIVENDES. MESURAMENT I PRECAUCIONS Cèlia Ribera Segalés Arquitecta Pere Cañadas Torres Arquitecte tècnic
12:30 – 12:45 CLOENDA
 

 

Participació