El Bisbat de Solsona participa a l'encontre «FRATELLO» amb el Sant Pare

per Comissió Fratello/Bisbat Solsona, 14 de novembre de 2016 a les 21:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Sr. Bisbe, Mons. Xavier Novell, va anar al capdavant del pelegrinatge acompanyant un grup de persones en situació de precarietat juntament amb una bona colla de voluntaris. 


El passat dia 9 de novembre, a les 11 de la nit, el grup de pelegrins sortiren de Manresa cap a Roma amb autocar, per participar al Festival Europeu de l’Alegria i la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. El bisbe Xavier Novell els hi acompanyà. 

El dijous, a mig camí de l’arribada, celebraren l’eucaristia a l’aire lliure. A la tarda arribaren a Roma cansats de les moltes hores de ruta, però feliços d’haver donat resposta a aquesta convocatòria del papa Francesc. 

El divendres, els pelegrins es van llevar descansats i amb il·lusió. Durant el matí van participar de la catequesi del Sant Pare juntament amb tots els altres pelegrins vinguts d’arreu d’Europa. Una vegada finalitzada aquesta catequesi compartiren el dinar plegats. En acabar, el grup es dirigí a la Basílica de Sant Pere per passar la Porta Santa de la Misericòrdia.

Durant aquesta estona de la tarda, Mn Abel Trulls, que està estudiant aquest curs a Roma, va voler compartir l’eucaristia amb el grup de pelegrins a l’església de Sant Felip Neri. A la nit, un cop acabat el sopar, el bisbe Xavier va fer una visita guiada per Roma.


El dissabte, el grup va començar la jornada juntament amb els companys de parla hispana (grups de Bilbao, Mallorca, Càritas Madrid…) a l’església de Sant Andreu del Valle. A l’arribar van començar resant laudes. Després van escoltar el colpidor testimoni del Niccola, ex drogoaddicte, que amb el seu pas per la comunitat del Cenacle de Medjugorje va conèixer Jesús. A continuació, el grup de pelegrins va participar a la celebració de l’eucaristia.

Després de dinar van dirigir-se a la Basílica de Sant Pau Extramurs on van participar a la processó de les Torxes presidits pel pendó de la Mare de Déu de Queralt. Seguidament, van participar a la Vigília de la Misericòrdia on van poder passar per la Porta Santa. Van escoltar el testimoni de diverses persones, van poder confessar-se i fer Adoració al Santíssim.

El diumenge, últim dia de l’estada a Roma, el grup de pelegrins del nostre bisbat va arribar ben d’hora a la Plaça Sant Pere i va poder viure l’eucaristia en un lateral de la Basílica al costat de l’altar principal.

Els pelegrins tornen a casa renovats i reafirmats en la fe, molts han estat els que s’han acostat a rebre la misericòrdia de Déu i com Nicodem se senten nascuts de nou. Per als voluntaris ha estat fer-se realitat les paraules del nostre Papa: “Deixem-nos evangelitzar pels pobres”.

 

Participació