1 de 10

Funeral per Mn. Ramon Barrera i Serra

per Ramon Estany, Solsona | 7 de novembre de 2016 a les 16:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany


El bisbe de Solsona ha presidit aquest dilluns al matí el funeral per Mn. Ramon Barrera i Serra, que morí el passat 5 de novembre als 90 anys.

La cerimònia ha tingut lloc a la Catedral de Solsona i ha estat concelebrada per una trentena de preveres de la diòcesi. Famíliars i fidels de les parròquies on havia estat Mn. Barrera han assistit també al seu darrer comiat.
En l'homilia, el bisbe Xavier Novell ha recordat la paràbola del Bon Pastor, subratllant les qualitats de Mn. Barrera, que "va imitar el bon Pastor i en ell va donar fruit abundant". També ha recordat que "va escollir una vida pobre, sense deixar-se seduir per la riquesa i els diners" . També ha remarcat que "coneixia cada persona pel seu nom, a cada fidel" i era "amant d'una Església on tothom se sentís acollit".

Novell ha reblat les seves paraules explicant que li agradaria assemblar-se a Mn. Ramon en moltes coses, i tenir un acabament sacerdotal com Mn. Ramon, en la vellesa i en una habitació oberta a tothom.

Foto: Ramon Estany


Al final de la missa, com és costum, el vicari general Mn. Joan Francesc Casals, ha llegit una breu ressenya de Mn. Ramon Barrera que tot seguit reproduïm.

-Mn. Ramon Barrera i Serra  va nèixer el 24 de març de 1926 a Solsona.
Inicià els estudis eclesiàstics al Seminari de Solsona l'any 1939. El 8 d'abril de 1950 va ser ordenat prevere. Durant els primers anys del seu ministeri va servir pastoralment les parròquies de Puig-reig, Matamargó, Bergús i Sant Climenç.

L'any 1957 se'n va anar a Amèrica, concretament al Brasil, mitjançant l'obra de cooperació sacerdotal hispano americana.
L'any 1964 va servir a la parròquia de Betlem de Barcelona, també col·laborant a l'Hospital del Mar.
Al nostre Bisbat va servir a les parròquies, de Gironella, Sagàs, Torà, Solsona, Besora, Sant Feliu de Lluelles, Busa i La Selva.
Dins els seus càrrecs destaquem: Delegat Diocesà de Missions, Delegat Diocesà de l'Ajuda a l'Església i Administrador del Seminari de Solsona.
Des de la Diòcesi donem les gràcies a Mn. Ramon pel seu servei, per la seva humilitat i la seva vivència cristiana, dedicació i entrega. Déu el tingui a la seva Glòria, Descansi en pau.

 

Foto: Ramon Estany


 

 

Participació