El Gospel vol arrelar a Solsona

Cor de Cors Gospel Barcelona està preparant una agrupació coral a Solsona

per Ramon Estany , Solsona, 4 de novembre de 2016 a les 10:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Joan G. Casanovas Foto: Ramon Estany


A la Parròquia de la Mercè de Solsona, des de fa prop d'un mes, un grup de persones estan assajant per formar una coral de Gospel, dirigits pel músic barceloní Joan G. Casanovas.

El Joan, és un apassionat de la música, i en especial, del gospel. Va estudiar al Conservatori del Bruc i des d'aleshores ha format part de grups de rock i orquestres. Va ser a Itàlia, on va entrar en contacte amb el món de les corals, i des d'aquest, descobrí la bellesa i l'emoció del gospel.
A partir d'aquell moment, el Joan es dedica a un gran projecte, la creació d'un gran cor de Gospel a Barcelona, reunint les veus de diferents cors, cadascun amb la seva identitat, això és Cor de Cors Gospel, una gran família, unida per la música gospel.

El Joan, que té vincles familiars a Solsona, ha descobert a la capital del Solsonès la tranquilitat i la serenor adient per crear-hi també una agrupació de Gospel, i gràcies a la bona predisposició del rector de Solsona, Mn. Lluís Tollar, que els cedeix els locals de la parròquia i l'església del Cor de Maria per fer els assajos, ja s'està començant a formar un petit grup de cantaires.
Els assajos són cada dimarts a partir de les 6 de la tarda. Hi ha un primer grup de veus infantils, i un segon grup per a adults. Casanovas vol deixar clar que no és requisit imprescindible tenir nocions de cant, només cal tenir ganes de cantar i d'aprendre i de passar-s'ho bé compartint aquesta experiència.


Gospel significa evangeli i evangeli significa bona noticia, i és aquest sentit positiu que aporten les cançons i la música del Gospel les que segons el Joan, li donen un component fins i tot terapèutic i alleugeridor, que la fa singular.

En aqurests moments, ja són 14 les persones de Solsona que participen en aquest projecte, però les inscripcions encara estan obertes, a la mateixa parròquia de Solsona, o al telèfon 633 733 774, i no hi ha quota d'inscripció.
 

Joan G. Casanovas Foto: Ramon Estany


Un concert solidari de presentació
 
I per presentar en societat l'agrupació coral de Gospel, el Joan té previst fer un Taller de Gospel i concert, el proper diumenge 11 de desembre. Serà de 4 a 8 del vespre, amb un concert a 2/4 de 9. El preu del taller serà de 5 euros, ja que l'impartirà un cantant de gospel, i el concert serà amb taquilla inversa (el públic donarà la voluntat). Tota la recaptació del concert es destinarà a AMISOL.
Taller i concert tindran lloc a la Parròquia i l'Església del Cor de Maria.
Per inscriures al taller, a partir del 10 de novembre al Bar Casal o al telèfon 633 733 774.
 
 

 

 

Participació