Entrevista

«Nosaltres, no deixem de ser una comparsa més que passa al capdavant»

M. Àngels Guilanyà i Marc Planes, presidenta i vicepresident del Carnaval

per Ramon Estany, Solsona, 13 d'octubre de 2016 a les 16:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Marc Planes i M. Àngels Guilanyà, al local del Carnaval Foto: Ramon Estany

La Junta del Carnaval s'ha renovat recentment amb un  nou equip, dels quals 7 són membres de la junta anterior, que presidia Ramon Maria Cases i hi ha 9 noves incorporacions. Així, acompanyen la presidenta M. Àngels Guilanyà, Marc Planes, com a vicepresident, Judith Ramellat, secretària, la tresoreria de l'entitat és conjunta entre Ester Bajona i Pol Riu i en formen part com a vocals Raquel Vila, Joan Solé, Xavi Llorens, Joan Guilanyà, Marc Reig, Ernest Ramellat, Ramon Cots, Iva Vilaseca, Eloi Ramellat, Aleix Casafont i Gerard Cases.
La nova Junta ja s'ha estrenat amb una decisió important, doncs l'arribada del dissabte tornarà a fer-se per la Carretera de Torà, després d'alguns anys de fer-se per l'Avinguda del Pont.

NacióSolsona ha fet una petita entrevista a la M. Àngels i al Marc per que avancin alguns dels objectius de la nova Junta.
- Com va ser que us presentéssiu a la candidatura d'una nova junta del Carnaval?
Va sortir una mica entre tots els que continuavem a la Junta, i com que jo (M. Àngels Guilanyà) soc la que porto més temps, 2 anys a la Junta, doncs m'ha tocat encapçalar la candidatura.
-En la darrera assemblea vau proposar traslladar l'arribada del dissabte de Carnaval a la Carretera de Torà, i els socis es van inclinar per aquesta opció. Que té l'arribada per la Carretera de Torà que no tingui l'Avinguda del Pont?

És més espaiosa i no hi ha tants problemes per acollir les multituds de la gent, i a part, les carrosses podran tornar a sortir i a tenir protagonisme.
-A nivell d'èxit del Carnaval, quins objectius us plantegeu?
Igualar els resultats de les edicions anteriors o una mica més millor.
-Justament l'èxit de públic dels darrers anys ha posat sobre la taula la qüestió de la seguretat de la festa. Que fareu al respecte d'això?
Aquest any ampliarem el tema de la seguretat a la Sala Polivalent. Tot és sobre la taula i no hi ha res tancat, però sí que es procurarà tenir una mica més de personal de seguretat, sigui a dins la polivalent, com a l'entrada o a fora.
-Un altra de les poques queixes del Carnaval de Solsona és la impuntualitat dels actes. Ho resoldreu?
És complicat, no és una festa que organitzen dues persones, sinó que mou molta gent, i qualsevol imprevist fa que hi hagi retards d'un quart, mitja hora o una hora. Aquest munt de gent fa que sigui inevitable un retard. Les comparses són moltes i a vegades la Junta només tenim una persona que s'encarrega de quadrar totes les comparses.
-Tots tenim molta estima per les carrosses del Carnaval, però estan molt tocades. Fareu un plan Renove?
Certament, les carrosses són veritables "iaies". Repetim el que vam dir a la reunió. cada any procurarem anar salvant una. Però és una inversió molt gran si les volem arreglar totes alhora. Són molts diners, però és un tema plantejat, encara que aquest any, de moment no ho farem. Amb tot, ja les estem posant en marxa des de fa algunes setmanes i n'estem arreglant una.
-Seguireu apostant per les comparses en la coorganització del Carnaval?
Sempre!!, al capdavall, qui mou el Carnaval són les comparses. Nosaltres, no deixem de ser, vulgarment, una comparsa més que passa al capdavant per organitzar el Carnaval. El carnaval sóm tots i les comparses són un puntal molt gran per la festa.

 

 

Participació