Les sortides a llocs tel·lúrics visitaran els dólmens del Solsonès

Els proper dissabte sortint des de Manresa

per Redacció , 28 de setembre de 2016 a les 09:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle de sortides Llocs sagrats i espais tel·lúrics de Catalunya fa una nova visita el proper dissabte 1 d'octubre. Concretament, la visita és als dólmens i llocs de poder al Solsonès, itinerari a l'entorn del Miracle.

En aquesta ocasió la sortida s'endinsarà en el món apassionant dels megàlits des del punt de vista de la Geobiologia i el simbolisme. S'explorarà el dolmen de Llanera (el més gran de Catalunya) i el Roc de la Mare de Déu, i es visitarà el santuari del Solsonès per excel·lència, lloc amb fama de miraculós i situat molt a prop d'un antic dolmen.


Cal inscripció prèvia, posant-se en contacte amb: jorpinero@gmail.com / 606 906 976 (Jordi Piñero)

La sortida serà a 2/4 de 9 del matí, a l'aparcament de terra que hi ha a prop de l'estació de la Renfe de Manresa, al costat de la carretera d'Igualada, abans del pont de Sant Francesc. Els desplaçaments són el cotxe particular. El preu és de 7 euros per persona. La durada és de tot el matí. Es calcula ser a Manresa a 2/4 de 3 del migdia, aproximadament. Els que ho vulguin es poden quedar per acabar de passar el dia al Miracle.


Dólmens del Solsonès: itinerari a l'entorn del Miracle

Una ruta per aprendre a mirar amb uns altres ulls el paisatge del nostre entorn tot retornant a la “puresa” dels primitius pobladors. El Solsonès és una àrea amb una forta presència de megàlits, situats en llocs de poder: indrets amb una energia especial que ens facilita entrar en comunió amb la Terra. Al dolmen de Llanera, el més gran de Catalunya, ens introduirem en el funcionament energètic d'un megàlit i experimentarem el seus beneficis. També revisarem les diferents teories sobre l'origen i la significació d'aquesta primera arquitectura sagrada de la història. El santuari del Miracle, situat també en un punt especial, al centre de Catalunya, recorrerem els llocs vinculats als fets miraculosos que es van tenir lloc l'any 1458 i intentarem desxifrar el missatge de l'anomenada Verge Nena. Al Roc de la Mare de Déu, un antic dolmen convertit en altar on s'hi feia el ritual de beneir el territori, podrem admirar la potència d'aquestes pedres ancestrals i refermar el nostre vincle amb la Terra i el Cosmos.

 

Participació