El Consell destina gairebé 30.000 euros en l’arranjament de 4 camins

L’entitat es va acollir a la línia d’ajuts de Gestió Forestal Sostenible

per Redacció , Solsonès, 21 de setembre de 2016 a les 15:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

 


El Consell Comarcal ha finalitzat l’execució de 4 camins dins la línia d’ajuts de Gestió Forestal Sostenible del Departament d’Agricultura amb diverses actuacions que han estat portades a terme en alguns municipis de la comarca.

Arranjament, formigonat i guals
Les actuacions que s’han executat s’han centrat en l’arranjament de les vies, millora de drenatge i  altres actuacions de formigonat. Així doncs, al municipi d’Odèn, s’ha arranjat el tram d’un quilòmetre del camí de Serra Seca a la Valldan i s’ha formigonat un tram de 85 metres. Al mateix municipi, s’ha actuat en el camí de la Mora Comdal en el qual s’han formigonat 2 guals, amb una longitud d’uns 50 metres.

El formigonat de guals s’ha dut a terme, també, en 3 punts del camí de Matamargó a Vallmanya, en el municipi de Pinós. S’han construït, a més, un total de 10 passos subterranis amb tubs de drenatge en cas de precipitació. Finalment, s’han arreglat 5.230 metres del camí de Puigsec a Borrells, als municipis de Lladurs i Olius.
Implicació dels ajuntaments

Aquestes actuacions, que ha executat el Consell Comarcal del Solsonès, han comptat amb una aportació econòmica dels ajuntaments dels municipis afectats, els quals han contribuït a assumir la part corresponent a l’IVA de les actuacions.
Des del Consell Comarcal del Solsonès, el conseller d’urbanisme, obres i camins, Josep Colell, ha valorat molt positivament l’actuació en les vies indicades “ja que es tractaven d’actuacions del tot necessàries” si bé ha volgut puntualitzar que l’entitat comarcal “no ha pogut executar aquestes obres amb anterioritat, ja que no disposava de la subvenció per part de la Generalitat de Catalunya”.
Malgrat això, considera que l’arranjament que ha executat el Consell Comarcal amb el suport dels ajuntaments, “suposen una inversió que millorarà considerablement les vies, i ajudarà que no es malmetin tan depressa”.

 

Participació