Sant Llorenç de Morunys renova la xarxa de clavegueram del carrer Verge de Lord

per Redacció , Sant Llorenç de Morunys, 13 de setembre de 2016 a les 12:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

 


Aquesta actuació consisteix en la renovació i separació d’aigües pluvials i residuals al carrer Verge de Lord, amb un cost de 53.441,38 €  dels quals 17.976,77 € provenen d’una subvenció de la Diputació de Lleida i la resta de fons propis de l’Ajuntament.

Abans del mes d’agost, ja es va fer part dels treballs canviant el clavegueram del carrer Cap de Balç que tirava les aigües residuals utilitzant un tub d’aigües pluvials existent a la zona de la plaça del mur i que baixava fins al carrer Anselm Clavé on, just abans de sortir a la riera, tenia una connexió cap a la depuradora. Aquesta connexió sempre portava problemes,  per petita que fos la pluja i feia sortir aigües residuals a la riera; per tant, es va realitzar un nou clavegueram al carrer Cap de Balç canviant la direcció d’aquest tub i desaiguant al clavegueram de residuals existent al carrer Verge de Lord. Amb aquesta actuació, aconseguim evitar els abocaments esporàdics d’aigües residuals a la riera i recuperem més de 400 ml de tub només per aigües netes.
Aquest setembre es reprendran els treballs pendents:


La nova construcció d’un tub d’aigües netes des del Passeig de Cal Sant fins al carrer Cap de Balç, on connectarà amb el tub d’aigües netes de la Plaça del Mur.

Substitució del clavegueram de residuals de la part alta del Carrer Verge de Lord del i Passeig de Cal Sant degut al seu mal estat (el passat mes de Juliol es va passar una càmera per l’interior dels tubs del carrer per saber els trams que era necessari canviar).

Amb aquesta actuació, tindrem solucionat un dels punts més conflictius del clavegueram municipal ja que, quan plovia, s’aixecaven les tapes i fins i tot s’inundaven alguns baixos. Un cop acabades aquestes obres, s’estudiarà la viabilitat de poder pavimentar la totalitat del Carrer Verge de Lord i el Carrer Cap de Balç.
Paral·lelament als treballs de clavegueram, i aprofitant que s’ha d’actuar a la totalitat del Carrer Verge de Lord, es deixarà previsions per enterrar els cables i es millorarà tot l’enllumenat de la zona. També s’està parlant amb Telefónica i Eléctrica de Guixés perquè enterrin part de els seves línies, i s’ha arribat a un acord amb Gas de Guixés perquè aprofiti per passar el gas a tot el carrer, així com amb Font Llumà per tal que pugui renovar un tram de tub existent d’aigua potable a la part baixa del carrer.
Per part de l’Ajuntament, s’està invertint, des de fa ja uns anys, en actuacions al clavegueram ja que el seu estat era bastant precari i, en alguns punts, hem trobat problemes importants. Per últim, quedarà per realitzar el clavegueram del Carrer Roureda que està previst que s’executi el proper any 2017.
 

 

 

Participació