Exposició

Sentinelles de fusta, una doble mirada als caps de biga de Solsona

L'exposició es pot visitar fins l'11 de setembre

per Ramon Estany, Solsona | 7 de setembre de 2016 a les 08:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany


La Sala Francesca de Llobera, al Consell Comarcal del Solsonès, acull una interessant exposició, titulada Sentinelles de fusta, de la pintora Mayra d'Amore i el fotògraf Marc Javierre-Kohan. Els seus treballs són una aproximació als caps de biga de Solsona, des dels més antics, del segle XV, fins als contemporanis.

L'exposició es pot visitar del 4 a l'11 de setembre, els dissabtes i festius d'11 a 13 h i de 18 a 21 h i els feiners, d'11 a 13 h. Ho organitza Òmnium Cultural del Solsonès amb la col·laboració del Consell Comarcal. 
 

Els autors de l'exposició amb el president d'Òmnium Solsonès, presentant la mostra Foto: Ramon Estany


La inauguració va tenir lloc el passat diumenge 4 de setembre, davant un nombrós públic, que prèviament havia seguit amb interés i curiositat, una ruta guiada pels caps de biga de Solsona.
Ramon Segués, president d'Òmnium Cultural del Solsonès, va agrair en la presentació de l'exposició, la proposta del Marc i la Mayra, i volgué dedicar l'exposició a les generacions d'avis i oncles que tot passejant per Solsona "ens han transmés l'amor i l'interés per la ciutat."

Mayra D'Amore, autora de les pintures, va donar les gràcies als assistents, al Marc per les fotografies, al Joan Caelles pel muntatge  i a Òmnium Cultural pel suport donat per fer possible l'exposició, remarcant que "és un privilegi poder exposar a la magnífica sala Francesca de Llobera".
La pintora va explicar també que es va inspirar passejant per Solsona, veient les cases i els detalls dels caps de biga, "impressionants per l'època en que es van fer". Va subratllar també que aquests elements arquitectònics són un valor molt gran i singular que s'ha de donar a conèixer.

La sala Francesca de Llobera es va quedar petita en la inauguració de l'exposició Foto: Ramon Estany

L'exposició mostra també un cap de biga a mig procès d'elaboració, amb les eines a punt, cedit pel taller Manel Casserras Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

 

Participació