Les taxes de cementiri s'incrementaran un 33%

L’Ajuntament de Solsona sotmet a votació la revisió d’una dotzena de taxes d’acord amb l’IPC. La majoria d’ordenances s’incrementen entre un 2 i un 3 per cent

per Redacció, 26 d'octubre de 2011 a les 22:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
(Arxiu) El cementiri de Solsona Foto: Arxiu

Aquest dijous, dia 27, a les 9 del vespre , l’Ajuntament de Solsona celebra un Ple extraordinari per aprovar, entre altres punts, la modificació d’una dotzena d’ordenances fiscals. En la majoria de casos es proposa l’aplicació de l’increment previst de l’IPC, d’entre un 2 i un 3 per cent. 
 


Aquesta actualització s’aplica en els tributs vinculats a la recollida d’escombraries, l’expedició de documents administratius, els guals, el servei de banys, dutxes, piscines i instal·lacions esportives i les tarifes de la ràdio municipal.
 

En el cas de la taxa del cementiri, l’augment serà del 33,72 per cent amb vista a les millores de les instal·lacions que es volen dur a terme el proper exercici. Tot i això, el preu continua sent considerablement inferior al de municipis veïns de dimensions similars a Solsona.
 

D’altra banda, el percentatge d’increment en la taxa de l’aigua, gas i electricitat serà d’entre el 5 i el 15 per cent, en compliment a l’acord plenari del 2008, que establia un increment gradual del preu de l’aigua fins al 2012 per ajustar-los als costos. En aquest cas, però, s’ha desglossat l’ús domèstic i l’ús industrial i ramader de l’aigua i per a aquest darrer es conserva l’import del 2011 per al darrer tram.
 
L’alcalde, David Rodríguez, argumenta que les variacions que es proposa introduir en les ordenances fiscals “intenten buscar l’equilibri entre la necessitat de no reduir els ingressos municipals per mantenir serveis i la voluntat de no gravar més la ciutadania” .
 
El Ple d’aquest dijous també preveu modificar l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres amb un nou redactat de l’ordenança que respon al sistema d’autoliquidació, més àgil i eficient; i aprovar la taxa per a l’atorgament de llicències urbanístiques i actes complementaris. Així mateix, es crea una ordenança municipal per regular la gestió dels residus de la construcció amb la finalitat de garantir que aquest tipus de residus seran gestionats d’acord amb la normativa vigent.
 
A banda d’això, per tal d’obtenir l’autorització de la Diputació de Lleida per les obres d’ampliació de la xarxa d’abastament d’aigua potable fins a la zona urbanana de Cal Llarg, també cal que el plenari aprovi l’acceptació de la condició de precarietat de la canalització, tal com requereix l’ens provincial. Finalment, s’aprovarà un conveni amb  la Generalitat de Catalunya necessari per rebre la subvenció per a la llar d’infants municipal corresponent al curs passat.

Punts del Ple

-Modificació de les ordenances fiscals 6, 7, 8, 10, 17, 20, 21, 27, 28, 29 i 30.
-Modificació de l’ordenança fiscal núm. 2 reguladora de l’ impost sobre construccions, instal·lacions i obres.
-Aprovació provisional de l’ordenança núm. 32 reguladora de la taxa per a l’atorgament de llicències urbanístiques i actes complementaris.
-Aprovació provisional de l’ordenança núm. 33 reguladora de la gestió dels residus de la construcció.
-Acceptació de la condició de precarietat que imposa la Diputació de Lleida per obtenir la seva autorització per les obres d’ampliació de la xarxa d’abastament d’aigua potable municipal fins a la zona urbana de Cal Llarg.
-Aprovació del conveni entre l’Ajuntament de Solsona i la Generalitat de Catalunya pel sosteniment del funcionament de la llar d’infants municipal.

 

Participació