AIMS

Gerard Flotats: «De petit sempre m'imaginava poder arribar aquí, és una gran experiència»

per ACN, Solsona, 12 d'agost de 2016 a les 10:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Gerard Flotats

En Gerard Flotats té 15 anys i és veí de Solsona. Des dels 8 anys que aprèn a tocar el violoncel i és el tercer any que participa a l'AIMS. Flotats ha relatat que "quan era petit veia gent que tocava molt bé aquí a l'Acadèmia i sempre m'imaginava poder arribar fins aquí". Per això, ha expressat, "és una gran experiència" per a ell poder participar a l'AIMS. Flotats ha celebrat que aquesta iniciativa es dugui a terme a Solsona, ja que la majoria de projectes importants relacionats amb la música clàssica es duen a terme a grans ciutats com Barcelona.

l'alumna ucraïnesa Alona Kliuchka durant una classe de violoncel Foto: ACN


Una de les alumnes internacionals que participen a la 15a edició de l'AIMS és la jove ucraïnesa Alona Kliuchka, que des de fa quatre anys estudia al conservatori de Moscou. Kliuchka ha explicat que fa temps que tenia ganes d'estudiar al costat de Peter Thiemann –el director de l'AIMS- i ha expressat que l'Acadèmia és una experiència molt positiva, ja que "estic a un país nou, amb professors nous, una nova llengua i envoltada de gent molt interessant".


Un altre dels alumnes que repeteix experiència és Robrecht de Roeck, que fa dos anys ja va participar a l'AIMS. De Roeck valora especialment del festival solsoní el contacte amb alumnes d'arreu del món, ja que "tot i que el treball és molt dur, estàs amb gent que busca el mateix que tu i és molt divertit". Aquest alumne del Priorat també valora especialment el fet que pugui participar en els concerts que s'ofereixen cada vespre. "Normalment ens tanquem molt dins del nostre món, ja que estudiem sols, i quan surts davant del públic és molt diferent i les coses passen d'una altra manera", ha expressat de Roeck, que considera molt positiu "poder anar provant i veure com ets tu mateix davant de l'escenari".

 

Arxivat a:
Entrevista, AIMS
Participació