1 de 10
Fotonotícia

Lladurs reparteix centenars de panets en honor a Sant Abdó i Sant Senen

per Redacció, Lladurs | 31 de juliol de 2016 a les 18:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un prior reparteix els pans beneits


El poble de Lladurs s'ha aplegat aquest diumenge al migdia a l'església de Santa Maria amb motiu de la seva Festa Major en honor als sants patrons i màrtirs, Sants Abdó i Senen. Centenars de fidels s'han congregat a l'església construida el 1927 per participar dels actes centrals amb la Missa Solemne presidida pel rector, Mn. Calafell i amenitzada pels cants del cor parroquial.

Moment de la Processó


La celebració ha comptat amb la tradicional processó al voltant de l'església, amb la creu processional, banderes i pendons, i les reliquies dels Sants.
Acabada la processó, els fidels que ho han desitjat han pogut adorar les relíquies, i, per acabar, el rector ha beneït els pans que han repartit els priors mentres les priores oferien rams olorosos.

La festa ha acabat amb l'exhibició dels ballets populars de Lladurs, el Ball Pla i el Ball del Roser o de la Coca.
Però aquests no han estat els únics actes de la Festa Major de Lladurs. El dia abans, es va disputar la prova del VI Mototerra de Lladurs, organitzat pel Motor Club del Solsonès

Durant la tarda, s'oferí també un partit de futbol amistós.
I a la nit, se serví un sopar popular.
La festa s'ha clos aquest diumenge a les 7 de la tarda amb un Ball de Festa a càrrec dels Tryfàsyc.
 

Ball Pla de Lladurs

 

 

 

 

 

Participació