Càritas Diocesana de Solsona detecta una lleu reducció de la població migrant

Comparativa de la població migrant de Càritas Diocesana de Solsona

per Càritas Diocesana de Solsona , Solsona, 22 de juliol de 2016 a les 16:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Després de recollir les dades de la població migrant dels pobles que conformen Càritas Diocesana de Solsona, podem observar que la població migrant a l’any 2007 era del 11,34%. A l’any 2009 s’havia produir un increment del 5,24% arribant al 16,58%. A l’any 2015 ha reduït en un 0,91% respecte l’any 2009, passant del 16,58% al 15,67%.


En algunes zones de bisbat la població migrant ha retornat al seu país d’origen degut a les poques possibilitats laborals d’aquí i cal remarcar que, en general, molta població migrant, no ha retornat al seu país d’origen sinó que s’ha anat movent per diferents poblacions dins del territori Europeu.

La zona del bisbat amb major nombre de població migrant és Urgell-Segarra amb un 20,48% i les nacionalitats més nombroses en totes les zones: en els anys 2007-2009 van ser Marroc i Romania i en els anys 2014-1015 han continuat sent les dues anteriors més Ucraïna i Equador.


Les necessitats que s’han observat són: l’assessorament i orientació legal amb els tràmits de les persones estrangeres i la formació amb idiomes i per facilitar la inserció sociolaboral. La demanda d’ocupació s’ha incrementat i el perfil de persones ha passat de ser persones que inicialment havien arribat a Espanya amb Passaport i/o permís de residència que no havien treballat, a ser pares de família que han esgotat atur, prestacions… I aquí és on apareix la tercera necessitat més actual, la demanda per cobrir les necessitats bàsiques: aliments, roba, ajudes econòmiques per pagar les despeses de la llar, demanda d’habitatges disponibles i en molts casos ajudes d’urgència, que anys abans no s’havien donat casos d’aquest tipus. A totes les necessitats detectades s’ha donat resposta a través de programes de Càritas com el Fons Solidari Diocesà, Assessorament legal, el Pla d’Ajuda Social, les beques menjador, les ajudes de la Fundació Amancio Ortega (material escolar) i les ajudes realitzades des de les petites Càritas parroquials del Bisbat de Solsona.
 

 

Participació