El comerç de Solsona i Cardona realitza un intercanvi de coneixements amb Manlleu

Les UBIC entren en contacte amb el model de col·laboració publicoprivada del municipi osonenc

per Redacció , Solsona, 20 de juliol de 2016 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Aquesta setmana una vintena de representants de les unions de Botiguers i Comerciants solsonina i cardonina han participat en una jornada d’intercanvi i transferència de coneixements a Manlleu, organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. Els assistents han conegut els projectes impulsats per l’Ajuntament d’aquest municipi osonenc i el Pla de dinamització comercial de la Manlleu Associació de Botiguers (MAB).

El MAB va compartir amb la comitiva de Cardona i Solsona  els seus projectes relacionats amb la professionalització del sector; l’impuls d’iniciatives col·lectives; la sensibilització dels infants sobre els valors del comerç de proximitat, la fidelització de la clientela i la implicació social amb entitats del territori. Així mateix, l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu va exposar la tasca que duu a terme pel que fa a l’assessorament a emprenedors, formació per als comerços, posada en valor dels locals buits i accions puntuals de dinamització comercial en les quals col·labora estretament amb l’associació de botiguers.

L’intercanvi i la transferència de coneixements es va completar amb la visita a diversos establiments de moda i complements, moda infantil, alimentació, joguines, regals i llibreries. “Les UBIC de Solsona i Cardona han valorat molt positivament l’experiència, especialment el tracte rebut per part de les dinamitzadores de comerç i l’aprenentatge d’idees transferibles al sector comercial”, segons expliquen fonts de l’Agència de Desenvolupament Local. Entre altres qüestions, “les unions de botiguers destaquen com a exemple de bones pràctiques el model de coordinació i col·laboració publicoprivada amb l’elaboració d’un full de ruta conjunt”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local. A petició dels participants a aquesta iniciativa, l’Agència està organitzant una segona jornada d’intercanvi per conèixer bones pràctiques de col·laboració publicoprivada en desenvolupament local per a agents econòmics del territori.
 

 

 

Participació