Equipaments

Alerten de la falta de jutjats a la demarcació de Lleida

El president de l'Audiència de Lleida denuncia el ''greuge'' que això suposa i afegeix que també passa el mateix amb els jutjats socials

per ACN , 13 de juliol de 2016 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura, ha demanat més jutjats del contenciós administratius i socials pel volum de feina que es registra actualment que es tradueix en un ''retard i insatisfacció'' dels ciutadans a l'hora d'obtenir respostes.

Amb un volum poblacional de 430.000 habitants, Lleida disposa de només 1 jutjat Contenciós i 2 jutjats Socials. Segons Segura, això és un ''greuge'' respecte a altres territoris de l'Estat ja que Lleida és l'única demarcació que amb més de 300.000 habitants només té aquest volum de jutjats. Durant la presentació de la memòria 2015 de l'Audiència,


Segura també ha valorat positivament el nou edifici judicial de Balaguer però ha alertat del col·lapse que s'està registrant als jutjats de Cervera. Així mateix, ha lamentat que cinc anys després de l'inici d'obres al Canyeret aquestes encara no hagin acabat.
 
Lleida és l'única demarcació de l'estat espanyol que amb més de 400.000 habitants només té un únic jutjat del Contenciós Administratiu. Totes les províncies amb més de 300.000 habitants compten amb dos o més jutjats d'aquest tipus. Aquesta circumstància sumada a l'elevada càrrega de treball que ha hagut de suportar aquest jutjat en els darrers anys ha portat al president de l'Audiència de Lleida a demanar la creació d'un altre jutjat contenciós o si més no a reforçar l'actual de manera urgent.


Segura ha dit que fa temps que demanen aquest reforç i creu que al llarg del 2017 arribarà, tot i que no ha volgut entrar a valorar el motiu pel qual Lleida està en una situació inferior a la resta de territoris semblants i ha lamentat que actualment s'estigui al nivell de Terol, Osca o Sòria, que tenen una població menor.

En aquest sentit, Segura ha dit que passa exactament el mateix amb els jutjats socials, on Lleida és l'únic territori amb més de 400.000 habitants que només té dos jutjats d'aquestes característiques.


Totes les províncies amb més de 300.000 habitants (a excepció de Salamanca) disposen de tres o més jutjats socials. En aquest cas doncs, el president de l'Audiència també ha demanat un reforç que considera que també hauria d'anar acompanyat d'una millora de ''l'estructura'' per poder absorbir el volum de feina. Malgrat aquesta reclamació, Segura ha destacat que en el darrer any s'ha reduït el temps de resposta d'aquests jutjats socials i s'ha passat d'una mitjana d'un any a 4 o 5 mesos.

 

 

Participació