Prop de 200 vehicles participen a la benedicció de Sant Cristòfol

La tradicional celebració manté la vitalitat gràcies a l'esforç de l'ajuntament i transportistes

per Ramon Estany , Solsona, 11 de juliol de 2016 a les 09:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest diumenge, 10 de juliol, ha estat la festivitat de Sant Cristòfol, patró dels conductors i transportistes. A Solsona, el gremi de transportistes i l'ajuntament de Solsona, malgrat la crisi, continuen mantenint viva la tradició, vestint de festa la ciutat. Ja a la vigília, la plaça del Camp va acollir la primera revetlla de l'estiu, i els actes pròpiament de la festivitathan tingut lloc el diumenge a les 12 del migdia amb una Missa en honor al Sant a l'església del Cor de Maria, que com sempre, ha tingut una nombrosa assistència.

A la sortida, els transportistes han dut el pendó i el Sant pel Passeig de Solsona precedits per l'Orquestra Patinfanjas. A la Plaça del Camp, el rector de Solsona, Mn. Tollar, ha beneit els vehicles que han anat desfilant un per un davant la imatge del patró dels conductors, mentres l'organització repartia les tradicionals medalles i els Gogistes Solsonins lliuraven a qui vulgués un exemplar dels goigs de Sant Cristòfol, en la nova edició feta aquest any, i que sempre inclou un petit detall històric del transport a Solsona.
Durant prop de tres quarts d'hora han anat passat vehicles, una trentena de camions i prop de 150 turismes, a més d'algunes motos i bicicletes. Alguns dels participants, han engalanat amb flors els seus vehicles.

Al final de l'acte, la tradicional foto de grup, de l'organització, transportistes, alcalde i regidora de cultura, i el rector de Solsona.
 
 

 

Participació