L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona planteja ampliar-se a més municipis i incloure nous agents

La consellera Dolors Bassa ha lloat la iniciativa i considera que les polítiques actives "han de venir des del territori"

per ACN, Solsona | 9 de juliol de 2016 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Consellera de Treball en una foto de grup amb l'Agència de Desenvolupament Local Foto: Ramon Estany


ACN Solsona .- La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha visitat aquest divendres diferents iniciatives del Solsonès, entre les quals l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, un organisme público-privat que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones a través de la millora del teixit productiu, el medi i l'ocupació. Bassa ha lloat la iniciativa i ha afirmat que les polítiques actives "han de venir des del territori". De la seva banda, el batlle de Solsona, David Rodríguez ha avançat que l'agència es troba en un període de reflexió en el qual s'està plantejant l'entrada de nous municipis, com ara Súria, i també de comptar amb més agents, com els socials i educatius.

L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona va posar-se en marxa fa un any i mig amb l'objectiu de millorar el teixit productiu local i l'ocupació. Es tracta d'un organisme público-privat creat pels Ajuntaments de Cardona i Solsona, l'Associació d'Empresaris de Cardona i l'Associació d'Empresaris del Solsonès. La consellera Dolors Bassa, durant la seva visita a Solsona, ha pogut conèixer de primera mà els eixos estratègics en els quals treballa l'Agència, com són la millora de la situació sociolaboral, l'ocupació i les condicions de vida de les persones; l'estimulació del teixit empresarial i industrial per assolir un desenvolupament territorial integral; o la promoció del turisme i el comerç com a elements de desenvolupament local.

Actualment, l'Agència de Desenvolupament de Solsona i Cardona es troba en un procés de reflexió al voltant de la cooperació amb els municipis veïns per tal d'abordar una d'ampliació del seu àmbit geogràfic d'actuació, especialment del Solsonès, però també del Bages. Així ho ha explicat el batlle de Solsona, David Rodríguez, qui ha apuntat que "el territori no s'acaba només amb els dos municipis i, per exemple, en temes de polígons el municipi d'Olius ja forma part de la nostra estratègia". L'alcalde solsoní ha avançat que estudiaran ampliar l'àmbit d'actuació de l'agència a tot el Solsonès, però considera que s'hauria de gestionar des del Consell Comarcal perquè "seria inviable parlar amb 14 alcaldes diferents". "L'agència no és una cosa tancada, sinó tot el contrari, és flexible i permeable", ha afirmat Rodríguez, qui ha explicat que també estan estudiant l'entrada d'altres agents a banda dels polítics i econòmics, com serien el món social i educatiu.


De la seva banda, el batlle de Cardona, Ferran Estruch, ha fet una valoració molt positiva del primer any i mig de funcionament de l'agència, tot i que ha dit que "encara ens queda molta feina per fer, sobretot en l'àrea d'atenció a les persones que és la nostra prioritat". Amb tot, Estruch ha celebrat que en les àrees d'atenció a les persones i suport a l'empresa, dues de les prioritats de l'entitat, "hem obtingut molts bons resultats i uns nivells d'inserció molt satisfactoris que ronden el 30%".
 

 

Arxivat a:
Economia, ADLSC
Participació