La Biblioteca Comarcal de Solsona, reconeguda pels arquitectes de la Catalunya Central

per Redacció, 8 de juliol de 2016 a les 22:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vistes exteriors de la Biblioteca Carles Morató de Solsona


La Torre Nova de la Colònia de Cal Pons va acollir dijous l'acte de presentació de la 7a Mostra d'Arquitectura de les Comarques Centrals, el lliurament de guardons i la inauguració de l'exposició d'aquesta setena edició, organitzat per les delegacions del Bages-Berguedà i d'Osona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Un total de deu obres, d'entre les 63 presentades, van ser finalment guardonades en aquest certamen, que pretén reconèixer les millors propostes arquitectòniques d'aquestes comarques i les seves àrees d'influència. 


A l'acte de lliurament de guardons de la Mostra hi van assistir unes cuitanta persones, entre les quals el degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Lluís Comerón; el president de la Demarcació de Barcelona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Manel Casadevall; el president del Consejo Superior de Colegios de Arquitectos i vicepresident de les Professions Lliberals Europees, Jordi Ludevid; l'alcalde de Puig-reig, Josep M Altarriba; i el regidor d'urbanisme de Manresa, Marc Aloy. 

Per comarques, es van presentar 8 obres de l'Anoia, 21 del Bages, 9 del Berguedà, 1 del Moianès, 18 d'Osona i 6 del Solsonès.

Les obres mencionades pel jurat van ser:

- Biblioteca Municipal de Sant Vicenç de Castellet. Batllori&Trepat Arquitectes. 

- Centre Cultural Mont-Àgora. Santa Margarida de Montbui. Pere Puig arquitecte, SLP
- CTM, Centre Tecnològic de Manresa. Jordi Roig i Eduard Gascón  
- Casa a Muntanyola. Comas-Pont Arquitectes SLP. Jordi Comas / Anna Pont
- Habitatge ecosostenible a Cantonigrós. Marc Rifà Rovira
- Auditori al Convent de Sant Francesc a Santpedor. David Closes i Núñez
- Biblioteca Comarcal de Solsona. Anna Feu i Jordana
- Espai per Vetllatori a Bagà. Eidée arquitectes SLP. Arturo de Visa i Ramon Subirana
- Ca L'Arpellot a Gironella. Serrat-tort arquitectes SLP. Enric Serrat i Albert Tort
- Nou accés al centre històric de Gironella. Carles Enrich Giménez

El jurat d'aquesta edició va estar format per Manuel Ruisánchez, arquitecte, vocal de cultura del COAC com a president, Anna Rovira, arquitecta d'Osona, Maria Sabaté, arquitecta de l'Anoia, Claudina Relat, arquitecta del Bages i Mònica Pozo, també arquitecta del Bages, actuant com a secretària. El jurat ha valorat la bona qualitat de les obres presentades en aquesta Mostra d'Arquitectura de les Comarques Centrals, tenint en compte el marc de crisi econòmica dins del qual han estat executades. 

L'exposició de la Mostra d'Arquitectura Catalana de les Comarques Centrals es podrà visitar el mes de setembre a la sala d'exposicions de la Delegació d'Osona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Plaça Bisbe Oliba, 2 de Vic). Posteriorment l'exposició viatjarà a Manresa i altres municipis de les comarques participants al certamen. Totes les obres presentades a aquesta convocatòria s'han publicat al web dels arquitectes de Catalunya

 

Participació