Els Gegants Bojos premien la feina del Manelet Casserres

Toni Baena, David Andreu, la comparsa Parroquians, Pere Obiols i Vicky Rotxés van ser els altres Gegants Bojos de la nit

per Ramon Estany, 27 de febrer de 2011 a les 16:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'artista geganter Manel Casserres rebé un Gegant Boig. Foto: Ramon Estany


El Carnaval de Solsona té la seva nit de premis, i dissabte passat, al vespre, el Teatre Comarcal va acollir-ne la 27a edició, un acte amb el qual s'enceta la festa, tot lliurant els guardons, reproduccions en miniatura del Gegant Boig.

Enguany, la festa solsonina acumula aniversaris a dojo. A banda de celebrar-se la 40a edició del mateix Carnaval, es compleix el 25è aniversari del Comte de l'Assaltu, del Pep dels Oriols, de la Comparsa del Mocós, de la comparsa dels Caníbals i el 10è aniversari de la Comparsa Foguereta.

La gal·la va iniciar-se amb el lliurament dels premis de fotografia, en els quals els triomfadors de la nit van ser Txema Lacuza i Oriol Creus.

Lacuza es va endur dins els 35è Premi de Fotografia del Carnaval de Solsona el 3er i el 1er premi, per les fotografies "La callejuela" i "Máscaras", premiades respectivament amb 100 i 250 euros i trofeus.

Creus va obtenir el 2n. premi de fotografia del Carnaval, dotat amb 150 euros i trofeu, per "Sense títol", i el concurs de fotografia RESOL per millor captar els Nans del Carnaval, amb la foto "Un quilo de taronges, sisplau" amb 200 euros, trofeu i portada del tríptic del Carnaval 2012.

També es va lliurar el premi de "La bata arreu del món", que busca l'originalitat d'aquells solsonins viatgers que porten arreu del món en les seves vacances la bata de Carnaval. Enguany la guanyadora va ser l'Isis Ester per una foto realitzada a Etiòpia i que ha estat premiada amb 33.333 "ptes" a gastar en un viatge així com regals patrocinats per Kauri Viatges.

En el decurs de la nit també es va lliurar el premi al guanyador del cartell del Carnaval d'enguany, el Pere Cuadrench i Tripiana que s'ha endut 150 euros, 2 abonaments pel Carnaval, una llotja, i alguna sorpresa més.

El moment més emotiu, però, va ser el lliurament dels premis Gegant Boig, uns premis implantats el 1984, per homenatjar aquelles persones, comparses i institucions que d'una manera o altra s'han involucrat amb la festa.

Gegant Boig 143, per Toni Baena
Una persona que ha dedicat moltíssimes hores del seu temps a col·laborar amb el Carnaval, tant des de la seva comparsa, com el taller, com participant i gaudint de qualsevol acte del Carnaval. I per haver col·laborat moltes hores, pintant qualsevol andròmina que li posessin al davant al taller, però fent-ho sempre amb un bon somriure a la boca i amb ganes de passar-s'ho bé, vivint com el que més el carnaval.

Gegant Boig 144, per David Andreu
Una persona que encomana les ganes de Carnaval, que ha buscat, rebuscat i ha trobat de sota les pedres, fins i tot en temps difícils, col·laboradors de la festa. Una persona que any rere any ha buscat aixopluc per l'Oficina de Carnaval. Per haver col·laborat molts anys des de dins de la Junta, també abans i després, i per ser una de les persones que ha disfressat a més persones i vestit més Carnestoltes.

Gegant Boig 145 per Manel Casserres (Manelet)
Aquesta persona és a la pròpia ànima de la festa on més ha treballat, seguint, ampliant i millorant el que arrencà el seu pare ja fa molts anys.

Per fer que el Carnaval de Solsona segueixi essent el carnaval de tot Catalunya amb el patrimoni folklòric més important de tots. Per treballar any rere any, amb els bojos, els carnestoltes, i qualsevol altra cosa que se li demanava, i sobretot, per fer que els gegants bojos segueixin estant en forma per repartir garrotades.

Gegant Boig 146, per la Comparsa Parroquians
Per ser una comparsa carnavalera com la que més. Per viure i gaudir el Carnaval com cap altre. Per fer menjar i col·laborar en tot el que se'l demana.

Gegant Boig 147 per Pere Obiols
Poques persones porten el Carnaval tant a dins seu i poques persones han donat i col·laborat en la festa com ell.

Per ser un col·laborador incansable del Carnaval durant moltíssim temps, tant a la comparsa, dins la Junta, impulsant la Colla Gegantera del Carnaval, o fent sonar la trompeta amb la Patinfanjas tot tocant un Bufi. Per estimar-se el Carnaval com cap altre i per haver fet més gran la festa.

Gegant Boig 148 per Vicky Rotxés
Fou la protagonista principal del Carnaval passat. Per haver participat i col·laborat amb el Carnaval de Solsona essent la primera "Gallina" Carnestoltes. Per haver gaudit com ningú altre de la festa, tant dalt d'una carrossa, repartint un caldet al Galliner com col·laborant amb la Comparsa amb el que fes falta.

Després de l'entrega dels premis, l'acte continuà amb una divertida obra a càrrec del grup de teatre Deixalles 81.

La comparsa Parroquians va rebre el preuat guardó. Foto: Ramon Estany

 

Participació