Comunicacions

El Consell repararà diversos camins de la comarca amb una inversió que supera els 470.000 euros

L’ens comarcal ha pogut obtenir el finançament per tal de poder portar a terme aquestes actuacions

per Redacció , Solsonès, 25 de juliol de 2018 a les 14:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

El Consell Comarcal del Solsonès ha iniciat les obres de millora de la xarxa viària de la comarca. Les actuacions, de més de 470.000 euros, són el fruit de l’esforç que pretén actuar en diversos punts de la comarca.


Els treballs es van iniciar amb la pavimentació del camí de Madrona a Caballol, que s’estendrà fins a la setmana vinent. A continuació es seguirà amb l’arranjament del camí d’accés a les basses del Centre de Tractament de Residus del Solsonès i l’arranjament del camí de la Depuradora a la C-451 i d’aquesta al polígon d’Olius. Igualment també es preveu començar, en breu, les obres de formigonat del camí del Montnou.

Una vegada executades aquestes primeres actuacions el Consell Comarcal executarà les obres de condicionament de diversos camins per a la prevenció d’incendis forestals així com les obres de pavimentació del camí d’interès comarcal de la Torregassa a la carretera C-451, les obres de reparació de trams dels camins d’interès comarcal de Madrona a la carretera C-149a; de Santa Susanna a Freixinet, eix Su – Ardèvol – Pinós; i de la carretera de Canet al Pla d’Abella i del Camí de Trullàs. També s’actuarà en el formigonat del camí de Puig Aguilar; al camí del Remei, i el formigonat de cunetes al camí de Coll d’Arques.


El vicepresident segon del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig, ha volgut destacar l’esforç de l’equip de govern Consell Comarcal en poder concretar aquestes actuacions que permetran millorar notablement la xarxa de camins en determinats punts de la comarca i portar a terme un necessari manteniment en aquelles on el ferm estava malmès.

L’actuació del Consell Comarcal del Solsonès suposa una actuació a 10 municipis de la comarca, concretament a Clariana de Cardener, Guixers, Llobera, Navès, Olius, Odèn, Pinell, Pinós, Riner i Solsona.


El finançament que ha permès aquestes actuacions prové de la Direcció General de Polítiques de Muntanya del Departament de Territori i Sostenibilitat, del Departament d’Agricultura, del Departament de Governació i de la Diputació de Lleida. Així mateix en el cas de les actuacions en el condicionament de camins per a la prevenció d’incendis forestals i en  l’actuació finançada per Governació cal agrair l’aportació corresponent a l’IVA per part dels municipis afectats.

 

Arxivat a:
Economia, inversió, camins
Participació