Ofrena de la Flama del Canigó a la Mare de Déu del Claustre

per Ramon Estany, Solsona | 25 de juny de 2016 a les 10:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La pubilla de Solsona ha llegit unes paraules a la Capella del Claustre Foto: Ramon Estany


Com és tradició, quan la Flama del Canigó arriba a Solsona, el primer lloc on s'atura és a la Catedral de Solsona, on les pubilles de Solsona en fan ofrena a la Mare de Déu del Claustre encenent una de les llànties amb el simbòlic foc.

Participants a l'acte de l'ofrena de la Flama del Canigó Foto: Ramon Estany


La pubilla de Solsona, Sònia Codina, ha llegit el següent text:
"Bon vespre, donem la benvinguda a la Flama del Canigó. Un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. Una flama que crema durant l'any a la Catalunya Nord i que durant la vigília de Sant Joan s'escampa pels Països Catalans per encendre les fogueres. Aquesta és una tradició molt nostra, amb una forta simbologia de persistència, vitalitat i pervivència de la cultura catalana.

Aquesta flama ens marca el seguiment que hem de continuar fent el poble català. Mantenir viva l'esperança de llibertat, de pàtria, socialment justa, políticament lliure, econòmicament pròspera i culturalment digna, i que aqust missatge arribi a tot el país.
Aquesta flama, que surt del cim del Canigó, i que gràcies al voluntariat arriba a tots els indrets del territori català, va paral·lelament amb el procés que hem iniciat com a país, gràcies als milersd e voluntaris i la gent civil que en el seu esforç dia a dia ens faran arribar a la plenitud nacional.

Així doncs, el foc és el signe de la puresa, i avui, l'oferim a la nostra patrona, la Mare de Déu del Claustre, per que continuï vetllant per tots nosaltres. Que la flama no s'apagui mai."

Mn. Josep Torres, en nom del Claustre, ha agraït la gentilesa de venir a oferir-li la Flama del Canigó, i recordant les paraules de la pubilla i el sentit d'aquesta jornada, ha demanat a la Mare de Déu que vetlli per Solsona i per tot el nostre país, "que sigui un començament per arribar a una meta que tots esperem".

La pubilla de Solsona ofereix la flama a la Mare de Déu del Claustre Foto: Ramon Estany

 

Participació