La Flama del Canigó arriba a Solsona custodiada per AMISOL

per Ramon Estany, Solsona | 25 de juny de 2016 a les 09:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foguera de Sant Joan a Solsona Foto: Ramon Estany


El president d'AMISOL, Josep Caballol, ha encés enguany el peveter de Solsona amb la Flama del Canigó. I és que aquest any la simbòlica flama ha arribat a Solsona via Oliana i recollida des del cim del Canigó, per les entitats BTT del Solsonès i Espaigua.

La Flama ha entrat a Solsona pel Portal del Pont, custodiada per AMISOL i amb honors pels trabucaires de Solsona.

Josep Caballol encen el peveter de la Flama del Canigó Foto: Ramon Estany


Les pubilles i l'Esplai Riallera, acompanyats de l'orquestra Patinfanjas han iniciat el recorregut tradicional de la Flama pel nucli antic, fent visita també a la Patrona de la Ciutat, la Mare de Déu del Claustre i a la Plaça major amb el ball del Drac Solterra i el grup de Diables La Xera.

Les pubilles entrant a la Catedral amb la Flama Foto: Ramon Estany


La corporació municipal i l'alcalde de Solsona han rebut la comitiva en el seu pas per l'ajuntament, des d'on l'han acompanyat fins al Portal de la Plaça del Camp. En aquest indret, i davant de més de cent persones, s'ha encés el peveter i s'ha llegit el manifest d'enguany, escrit per l'escriptor de les Terres de l'Ebre, Andreu Carranza Font, Premi Josep Pla entre d'altres, músic i poeta.

Arribada de la Flama a Solsona en l'autobús d'AMISOL i trabucaires donant la benvinguda Foto: Ramon Estany


El manifest, llegit per dues representants d'AMISOL, és un missatge d'optimisme, de superació de dificultats de tots els Països Catalans.

L'entitat escollida enguany per llegir el manifest de la Flama, AMISOL, es troba en un any significatiu, doncs compleix el seu 40 aniversari. 40 anys d'una tasca extraordinària i tan necessària a la nostra societat, "que volem més justa, més solidària i més normalitzadament integradora".

Usuaris d'AMISOL han custodiat enguany la Flama Foto: Ramon Estany


Però aquí no acabà el recorregut per la Flama al Solsonès, doncs es va fer el traspàs a una representant de Sant Llorenç de Morunys, per dur-la fins a la Vall de Lord.
Per acabar l'acte, es va encendre la traca i la foguera a la Plaça del Camp, i es convidà a tothom a coca i xocolata.ç
Aquest acte és organitzat per Òmnium Solsonès, i a part de les entitats esmentades, hi col·labora el Bar Cantàbric i la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.
 

 

Participació