El bisbe inaugura els horts elevats de la residència

per Ramon Estany, 20 d'octubre de 2011 a les 17:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El mateix bisbe de Solsona ha estrenat l'hort plantant una flor Foto: Ramon Estany

Aquest dijous dia 20 d’octubre de 2011 la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés ha acollit la visita de Miriam Jounou, directora de l’oficina d’Unnim i Mons. Xavier Novell, president del Patronat de la Fundació en l’acte d'inauguració dels equipaments i horts elevats al jardí de la residència. 
En el transcurs d’aquest acte els usuaris de la residència procediren a plantar els horts elevats que formen part del projecte Gaudeix: natura i salut  guardonat per l’obra social d’Unnim en la convocatòria 2010 amb 18.000 euros.
El bisbe, en el parlament que ha adreçat als residents, ha recordat que al principi li va costar imaginar aquests horts elevats, però ràpidament ho va entendre , recordant el seu avi Ramon, que era un gran hortalà, i que un dia ja no va poder anar més a l'hort per que "no es podia doblegar" .
Novell ha afegit que "és bonic que cadascú pugui tenir una petita parcel·la per cultivar algunes flors i plantes" . En aquest punt, el bisbe ha fet el paral·lelisme entre tenir cura de les plantes i el que és la vida: "Tenir cura d'una planta, d'alguna manera, ens recorda la cura que Déu té de nosaltres, que ens va plantar al si de les nostres mares, que va vetllar per que cresquéssim, per que aprenguéssim amb hortalans tan extraordinaris com van ser els nostres pares, els nostres mestres, el nostre mossèn" .
I afegí que "heu donat fruit abundant i molts contempleu joiosos els fruits de la vostra vida i podeu donar-ne gràcies a Déu" .
Per la seva banda, la directora d'Unnimm a Solsona, Miriam Jounou, en nom de l'Obra Social, ha lloat la tasca feta, tot desitjant als avis i àvies que la puguin gaudir plenament.
 
A continuació, el bisbe i la directora de l'entitat financera han 'estrenat' els horts plantant dues de les flors preparades, uns pensaments, que els mateixos residents havien comprat al mercat el divendres passat. Aquí el bisbe de Solsona va demostrar els seus coneixements d'horticultura, ajudant fins i tot a la resta de residents que també s'han posat a plantar en els petits espais de terreny reservat.
Un cop plantat l'hort, el bisbe l'ha beneït i, amb els residents, ha compartit un petit refrigeri.
 
Mons. Novell ha ajudat alguns usuaris a plantar l'hort Foto: Ramon Estany

 

Participació