L'acusat d'estafar al capellà de Gironella diu que no es va fer passar pel rector de Berga per demanar diners

Àngel Pla ha renunciat a rebre la quantitat defraudada

per ACN, Berguedà | 31 de maig de 2016 a les 18:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

ACN Manresa .- L'home acusat d'estafar el mossèn de Gironella ha negat aquest dimarts que es fes passar pel rector de Berga, Marc Maja, per demanar 800 euros al capellà. Durant la seva declaració -que ha fet per videoconferència des d'Andalusia- ha assegurat que va trucar al mossèn per explicar-li que estava passant per un mal moment econòmic i que el rector va acceptar ajudar-lo "sense cap inconvenient". L'acusat s'ha negat a respondre les preguntes de la fiscalia i només ha contestat les que li ha formulat el seu advocat. De la seva banda, el mossèn de Gironella, Àngel Pla, ha assegurat que l'acusat es va fer passar pel rector de Berga i li va demanar els diners per ajudar una persona que havia de ser desnonada del seu domicili. Pla ha renunciat als diners estafats. Es dóna el cas que l'acusat ja va ser condemnat el maig del 2015 per una estafa pràcticament idèntica a mossèn Ballarín.
Els fets es remunten al 30 de desembre del 2013, quan segons l'escrit del fiscal, l'acusat va trucar el mossèn de Gironella, Àngel Pla, simulant que era el rector de Berga, Marc Maja. L'home, segons la fiscalia, el va enganyar i li va demanar que li ingressés 450 euros a un compte corrent particular. Vint minut més tard, va tornar a trucar-li demanant 350 euros més. D'aquesta manera, l'acusat va obtenir un total de 800 euros.


"Els mossens estem acostumats a ajudar, no vaig sospitar gens"

Durant la seva declaració, el mossèn de Gironella ha assegurat que l'acusat es va fer passar pel rector de Berga i li va demanar els diners per ajudar una coneguda que havia de ser desnonada de casa seva. "No vaig sospitar gens, ho podria haver comprovat a la guia del bisbat demanant-li el dia que va néixer o el dia que va ser nomenat mossèn, però no ho vaig fer i li vaig donar el meu compte. Els mossens estem acostumats a ajudar", ha dit.


Pla ha renunciat als diners estafats perquè "l'acusat segurament és una persona insolvent i no vull estar pendent de si ara m'ingressa 10 euros al mes o no ho fa". "Pobre home que li aprofitin, li perdono els diners", ha assegurat.

La defensa diu que no hi ha proves


Durant les conclusions del judici, l'advocada de la defensa ha posat sobre la taula el fet que no hi ha cap prova del contingut de la conversa entre l'acusat i el mossèn de Gironella. La lletrada ha dit que l'acusat ha donat una explicació coherent, que no va amagar en cap moment la seva identitat, i que li va demanar els diners perquè passava per un mal moment econòmic. Per això, la defensa demana l'absolució.

De la seva banda, el ministeri fiscal considera l'acusat autor d'un delicte continuat d'estafa i li demana tres anys de presó i una indemnització de 800 euros. Es dóna el cas que l'acusat ja va ser condemnat, el maig de l'any passat, per un delicte similar comès al reconegut mossèn Ballarín i contra un rector jubilat de Solsona, Manel Guiu. En aquella ocasió, la defensa va al·legar que l'acusat era addicte al joc en el moment de cometre l'estafa. Com que va reconèixer els fets, va acabar sent condemnat a una pena d'un any i nou mesos de presó -que no va acabar complint- i a retornar els 510 euros estafats a Manel Guiu, en quantitats mensuals de 42,5 euros. Ballarín va renunciar a rebre els 600 euros que li havia estafat.
Aquests fets es remunten al març del 2013, mentre que els que seran jutjats el proper dilluns van passar el mes de desembre del mateix any.

 

Arxivat a:
Societat, capellà, jutjat
Participació