La Festa de Corpus a Solsona de fa 25 anys

per Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: RESOL

 
Avui fem memòria de com va anar la Festa de Corpus de l'any 1991, ara fa 25 anys. Aquell també va ser un Corpus que va arribar aviat, de primers de juny, doncs el dijous 30 de maig ja es va encendre la tronada.
El dissabte 1 de juny començava el pregó i la cercavila, després de la corresponent tronada.A les 7 de la tarda s'inaugurava l'exposició del 25 aniversari de l'Agrupació Escolta Claret, i a 2/4 d'11 de la nit, la Sala Xelsa acollia una obra de teatre, COMPUTER LOVE, dirigida per Boris Ruiz, amb els actors Xavier Serrat, M. Rosa Serra, Montse Sanchez, Oriol Tranvia i Damià Barbany.

Foto: RESOL


El gruix de la festa arribà l'endemà, el diumenge, i aquell any, la festa comptà amb la presència de les pubilles de Catalunya del Foment de les Tradicions de les comarques de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, acompanyant a la pubilla i donzelles de Solsona, que eren Neus Oliva, Claustre Segués i Meritxell Llumà.

Foto: RESOL


Presidí les celebracions religioses el bisbe aleshores Mns. Antoni Deig.
En el decurs de l'exhibició dels ballets es va fer l'homenatge a Montserrat Riu i Bartolo, pubilla de les Terres de Lleida.

Foto: RESOL


La jornada festiva continuà a la tarda amb un espectacle a la Plaça del Camp a càrrec de la companyia de Teatre Trastabilis Teatre.
Finalment, al vespre del diumenge, es va fer el ball del Drac i la roda de foc a la Plaça Major, posant el punt i final al Corpus del 1991.
 
Participació