ART I ESCOLA exposa a ACVic els projectes sobre el buit en una iniciativa referent en la promoció de l'art als centres educatius

A l'exposició es poden veure postals de persones que han deixat un buit al cor, creades pels alumnes de Primària de l'Escola El Vinyet, de Solsona

per Redacció, 11 de maig de 2016 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Projecte sobre el buit de l'Escola El Vinyet

 
Amb la presència d'un nombrós públic format majoritàriament per alumnes i professors, ACVic ha inaugurat ART + ESCOLA + BUIT, que reuneix una trentena de projectes sobre el buit que centres educatius d'Osona, el Ripollès, Moianès, Bages, Solsonès, Vallès Oriental i Vallès Occidental han realitzat durant el curs.
Es tracta de la mostra d'una iniciativa que "arriba a la seva cinquena edició consolidada com un programa referent en la promoció de l'art als centres educatius”, com explica Ramon Parramon, director artístic d'ACVic.

A l'exposició es poden veure des de postals amb persones que han deixat un buit al cor; un monitor que projecta imatges de les adoberies de Vic com a exemple d'un "projecte urbanístic inacabat, buit o abandonat”; pots amb paraules que fan sentir bé; o una intervenció escultòrica en un pati en desús.
 
La mostra exposa “les diverses maneres d'escenificar el buit” de cada un dels 28 centres
participants, majoritàriament d'Osona però també d'altres comarques, com el Ripollès, Moianès, Bages, Solsonès, Vallès Oriental i Vallès Occidental, “on hi ha centres que realitzen una tasca potent i pionera que encaixa en la iniciativa”. L'objectiu és “explotar la potencialitat de l'art com a eina de relació alhora que transversal amb altres camps del coneixement”, remarca Parramon. D'aquí que cada un dels centres hagi explorat el buit des d'una perspectiva que enllaça amb àrees de camps diversos, des de les emocions fins a la música, les arts plàstiques o la física, i amb tècniques de creació artística diferents.
A l'exposició es poden veure postals de persones que han deixat un buit al cor, creades pels alumnes de Primària de l'Escola El Vinyet, de Solsona; una caixa negra amb un monitor a dins on es projecten imatges de les adoberies de Vic com a exemple d'un “projecte arquitectònic i urbanístic inacabat, buit o abandonat”, produïdes pels alumnes d'ESO del Col·legi Escorial de Vic; pots amb paraules que els alumnes d'Educació Infantil de l'Escola L'Espill, de Manresa, troben que fan sentir bé; o una intervenció escultòrica en un pati en desús obra dels alumnes d'Infantil i Primària de l'Escola Miquel Martí i Pol, de Lliçà d'Amunt. Com a novetat, l'exposició ha incorporat uns panells que expliquen els processos seguits per cada centre en la confecció dels projectes i que inclouen els noms dels professors responsables i assessors en cada cas.
A la inauguració hi han assistit nombrosos mestres i alumnes dels centres que han participat al programa i alguns dels assessors. Durant l'acte, a banda de Parramon, també han intervingut Àlvar Solà, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Vic; Marià Dinarès, de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic; M. Sol Roca, assessora del programa; i Assumpta Cirera, representant de la UVic-Universitat Central de Catalunya. ART I ESCOLA és un programa impulsat per ACVic Centre d'Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona que compta amb la col·laboració de la delegació d'Osona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, ExAbrupto, Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament, H. Associació per a les Arts Contemporànies, Idensitat, Materials Educatius, Morir de Frío, Pakdart, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i diversos professionals a títol individual.


 

 

Participació