El Canal 33 emetrà el documental Dona Pagesa. Solsonès, Terra de Masies

per Redacció , Solsonès, 29 d'abril de 2016 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper dilluns, 2 de maig, a les 22’05 hores, al Canal 33 s’emetrà el documental Dona Pagesa. impulsat per l’Arxiu Comarcal del Solsonès i el Consell Cultural Francesc Ribalta.
Els seus autors, Rosa M. Vila, Felip Vendrell, Marcel·lí Corominas i Jordi Torner, han entrevistat a una cinquantena de dones pageses, totes elles majors de vuitanta-cinc anys, al llarg de gairebé dos anys. El documental recull les transformacions de la vida a pagès a la comarca del Solsonès, des dels anys vint a l’actualitat.

El Solsonès és una comarca, bàsicament, agrària amb un poblament dispers. La mirada de la dona pagesa, a través de les seves històries de vida ens permet endinsar-nos en aquest món. I, també, ens permet copsar el paper que han tingut en el manteniment dels valors d’un model de vida que s’ha transformat molt i molt ràpidament. El documental vol reconèixer aquest paper i, alhora, posar-ne de manifest els seus trets més característics.

 

Arxivat a:
Societat, dones, canal 33, pagès
Participació