sant jordi

Víctor Amela en ficció i Sergi Pàmies en no ficció triomfen per Sant Jordi en català

"La filla del capità Groc" i "Confessions d'un culer defectuós", els llibres més venuts | Empar Moliner i Carles Capdevila, en segon lloc de cadascuna de les categories | En castellà s'imposen "La chica del tren" de Paula Hawkins i "La magia del orden" de Marie Kondo

per ACN, 24 d'abril de 2016 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La primera novel·la en català de Víctor Amela, La filla del capità Groc (Planeta), ha estat el llibre més venut per Sant Jordi de ficció en aquesta llengua. Tot això ho faig perquè tinc molta por (Proa) d'Empar Moliner és llibre que el segueix en el rànquing facilitat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, en un podi que completa La noia del tren (La Campana) de Paula Hawkins. Confessions d'un culer defectuós (Empúries) de Sergi Pàmies és el més comprat de no ficció en català, seguit d'Educar millor (Arcadia) de Carles Capdevila i La màgia de l'ordre (Ara Llibres) de Marie Kondo.
 

Víctor Amela Foto: Adrià Costa


En castellà, La chica del tren s'imposa en primera posició en ficció, seguida d'Historia de un canalla (Plaza&Janés) de Julia Navarro i Los besos en el pan (Tusquets) d'Almudena Grandes. La magia del orden (Aguilar) de Marie Kondo, X (Espasa Libros) de Risto Mejide i AuronPlay, el libro (Mr. Ediciones) han estat els més populars de no ficció en castellà.

Quant als llibres infantils i juvenils en català, destaca Sant Jordi i el drac (La Galera) d'Anna Canyelles, seguit d'El monstre de colors (Editorial Flamboyant) d'Anna Llenas Serra i Sant Jordi de les Galàxies (Combel) de Jaume Copons.


En castellà, la primera posició ha estat per Wigetta y el antídoto secreto (Ediciones Temas de Hoy) de Vegetta777/Willyrex, seguit de ¡Cachorros al rescate! (Ediciones Beascoa) de Nickelodeon i Wigetta y el báculo dorado (Ediciones Temas de Hoy) de Vegetta777/Willyrex.

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet públiques les dades obtingudes a partir d'una mostra representativa entre les llibreries agremiades fins a les 7 de la tarda. El rànquing també té en compte la informació fins al dia anterior recollida per Libridata, el sistema automatitzat per obtenir dades de 156 punts de venda a Catalunya, entre llibreries independents i cadenes de llibreries.

 

Sergi Pàmies. Foto: Adrià Costa

 

Participació