Cobrar per estudiar: Entrevista a dos alumnes d’FP Dual

Aquesta nova modalitat, que impulsa el Departament d'Ensenyament, ofereix pràctiques remunerades en empreses a través de beques-salari

per Redacció, Solsona, 19 d'abril de 2016 a les 15:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Dues estudiants del cicle formatiu d'Activitats comercials han entrevistat a dos alumnes del primer cicle en format dual que s’ha iniciat en el nostre territori. Es tracta dels estudiants Gerard Anglerill i Josep Maria Moreno, estudiants de 2n curs del cicle formatiu de "Manteniment electromecànic i processos industrials" que ofereix l'Escola Arrels, en col·laboració amb bona part del teixit empresarial del nostre territori.


Aquest és un petit extracte de l’entrevista:

- Per què vàreu triar aquest cicle formatiu?
Gerard: vaig trobar aquesta oferta en el nostre poble i es tractava d'una experiència perfecta per estudiar el que a mi m'agrada, la mecànica.
Josep M.: vaig pensar que, si eren les empreses les que estaven interessades en arrancar aquest pla d’estudis,  seria relativament fàcil trobar feina després.

- Coneixíeu el que era la formació dual abans de matricular-vos ?
Gerard: n’havia sentit a parlar, però no sabia exactament com funcionava.
Josep M.: No però, quan em vaig haver informat més bé, vaig veure que el cicle em permetria passar a les empreses.

- Quines avantatges creus que té la modalitat dual ?
Gerard: doncs que aconsegueixes una experiència laboral molt valuosa.
Josep M.: Que moltes empreses locals poden veure com treballem i que ens donen la possibilitat de poder treballar amb elles.

- On heu estat fent pràctiques ?
Gerard: A la Simet i a la Textil d'Olius.
Josep M.: A la Simet i també a Injecter. Hi ha però moltes d’altres empreses que col·laboren amb aquest cicle: Ganivets Pallarès, Famatec Technology, la Knauf, Moreno Mecànics, el Port del Compte, Tallers Tàmesis, Tallers Tort, CardonaPlast, entre d’altres.
- Creieu que, una vegada finalitzat aquest cicle, us serà fàcil trobar feina al nostre territori ?
Gerard: Segurament sí, i és que aquesta experiència crec que obre moltes portes. De totes maneres, m'agradaria continuar estudiant.
Josep M.: Sí.

- Recomanaríeu fer aquest curs a altres alumnes ?
Gerard: Si estan interessats en l'electromecànica, sí: jo el recomanaria.
Josep M.: Sí, ja que ofereix la possibilitat de fer pràctiques a empreses.

 

Participació