Patates i trumfos, grans aliats de la nostra salut digestiva

per Anna Vilaginés , 4 de març de 2016 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Amanida de patates fredes


En motiu de la 12a Fira del Trumfo i la Tòfona que es celebra a Solsona avui us explicaré un dels avantatges, que potser no sabeu, que us aporta el consum de patates.


Així com els llegums i alguns cereals, les patates són molt riques en midó, un carbohidrat de cadena complexa amb un valor nutricional important.

Del midó ingerit amb aquests aliments n’hi ha una part que no es transforma ni a l’estomac ni a l’intestí i arriba al colon intacte. És un MIDÓ RESISTENT (MR o RS) ja que resisteix l’acció digestiva. No obstant això té un gran valor per a la nostra salut.


Concretament el MR que contenen les patates, un cop cuinades i refredades, és un midó boníssim per a la nostra flora bacteriana. És un excel·lent prebiòtic. El MR contingut en els trumfos bullits refredats i/o tornats a escalfar afavoreix el creixement de bacteris digestius que són altament beneficiosos per als nostres intestins. Els bacteris que s’alimenten d’aquest midó, el fermenten i produeixen uns àcids grassos de cadena curta que tenen especial rellevància pel bon estat de salut del colon.

Així mateix , hi ha també alguns estudis que proven que el MR pot contribuir a la pèrdua de pes pel fet que disminueix les pujades exagerades d’insulina en sang, després dels àpats, aminora la gana i no afavoreix l’emmagatzematge de greix.


Apa doncs, ja ho sabeu, ara quan obriu la nevera i trobeu un plat fred de patata i mongeta sabreu que teniu un gran tresor per a la vostra salut.

Una amanida freda de patata amb anxoves, our dur, pebrot escalivat, olives negres i una vinagreta per sobre us aportarà, a banda de plaer, un a més a més en la vostra salut digestiva.

Bon profit i bona Fira!

 

Participació