Tot un espectacle d'imatges i música a la façana del Consell Comarcal

Una projecció ‘mapping’ culmina a Solsona una activitat de programació a les aules de la comarca

per Redacció, Solsona | 20 de febrer de 2016 a les 08:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El projecte Refugi Tecnològic, vinculat a Empresaris per al Solsonès, i el Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès han impulsat una activitat tecnològica als centres educatius de la comarca que ha culminat aquest divendres al vespre amb un vídeo mapatge a la façana principal del Consell Comarcal. L’activitat, que ha congregat més d'un centenar de persones a la Plaça, ha durat poc més d'una hora i ha destacat per l'originalitat dels seus petits autors, alumnes del cicle superior de primària i 1r i 2n d'ESO de les escoles del Solsonès. 

Ha estat el resultat d'una activitat de programació realitzada a les aules utilitzant el programa Scratch, de codi obert, dins les assignatures de tecnologia i programació. Les temàtiques de la projecció han estat molt variades, escollides lliurement pels alumnes organitzats en grups. 
Ho han impulsat conjuntament el Refugi Tecnològic, una iniciativa coordinada per voluntaris vinculats a Empresaris per al Solsonès, i el Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal, les AMPA i diversos patrocinadors privats. La voluntat és repetir aquesta experiència en properes ocasions, vist la bona acceptació de l'activitat.


‘Una activitat visualment atractiva’

L’objectiu d’aquesta acció ha estat “aproximar la robòtica i la programació a les aules”, tal com explica Marc Rafart, un dels impulsors del Refugi Tecnològic. “Aquesta ens va semblar una activitat visualment molt atractiva per aprendre a utilitzar un llenguatge de codi obert”, afegeix. I de les aules al carrer, moment a partir del qual els alumnes compartiran la seva experiència amb el públic solsoní.


 
 

 

Participació