Solsona endreça les illes de contenidors amb tanques de material cent per cent reciclat

S’instal·larà mobiliari urbà de color marró en cinc punts del municipi

per Redacció, Solsona, 15 de febrer de 2016 a les 16:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Contenidors ubicats a la Carretera de Manresa


La regidoria de Medi Ambient de Solsona comença a endreçar els punts de recollida de residus del municipi amb una primera prova en cinc indrets del municipi. S’instal·laran tanques de plàstic cent per cent reciclat i reciclable de color marró al voltant de les illes de contenidors que en minimitzaran l’impacte visual. Els treballs han començat avui i és previst que es completin abans de final de mes. 


Aquest mobiliari urbà es col·locarà a les illes de contenidors de les avingudes del Cardenal Tarancón (a la zona de les escoles) i de la Mare de Déu del Claustre; a la carretera de Manresa, al costat de l’estació de servei i a prop del revolt de Cal Sala, i al carrer d’Antoni Gaudí. La intenció del consistori és que aquesta acció sigui “de prova per anar-la estenent cada any a nous indrets en funció de la seva acceptació social i del pressupost disponible”, segons afirma el regidor de Medi Ambient, Antoni Carralero. Aquest primer desplegament té un import de 13.213 euros. 

El tancament de les illes de contenidors respon a la voluntat de “tenir cura de la imatge de la ciutat i anar-la embellint”, afirma Carralero. Així mateix, s’ha optat per un material cent per cent reciclat “per fer pedagogia i fer arribar el missatge al ciutadà que dels residus que es dipositen als contenidors de recollida selectiva se’n fan altres usos”. D’aquesta manera, “a través d’un missatge coherent, el solsoní percep la importància del reciclatge”, afegeix el regidor. 

Mobiliari ecològic i resistent

El material del mobiliari urbà que s’instal·larà procedeix de la recollida d’envasos de plàstic urbans, industrials i domèstics. Amb aquest tipus de sortides s’evita que el 20 per cent dels envasos plàstics que arriben a la planta de reciclatge vagin a parar a abocadors o incineradores –prop del 80 per cent es recuperen per crear nous materials. El plàstic reciclat és ecològic i no contaminant, resistent a l’acció d’animals, té una durabilitat quasi il·limitada i requereix un manteniment mínim.  

 

 

Arxivat a:
Municipis, residus
Participació