Xerrada sobre la C-55 i la C-16 en qualitat de dèficit d’infraestructures

Divendres 12 de febrer a les 20:30 hores a la sala Francesca de Llobera tindrà lloc la sessió dirigida a tothom

per Redacció , Solsonès, 10 de febrer de 2016 a les 07:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
En la sessió plenària del Consell Comarcal del Solsonès del passat 14 de gener va aprovar, per unanimitat dels membres presents, subscriure una moció aprovada prèviament pel Consell d’Alcaldes en relació a la mobilitat de les comarques centrals amb l’àrea metropolitana de Barcelona, i més concretament, pel què afecta a la comarca del Solsonès. 

El greuge que pateixen les comarques centrals en relació a la capital catalana, fa temps que ve essent tractada ja des dels alcaldes del Bages que reclamen certes millores. Consideren que és una clara discriminació en quan a la mobilitat de les comarques centrals vers l’àrea metropolitana de Barcelona. És per això que en la sessió de divendres intervindran representants del Consell del Bages i del Consorci Viari de la mateixa comarca, impulsors de totes aquestes qüestions. 
Vies alternatives, però de pagament 

En la visita que la nova delegada del govern de la Catalunya Central Laura Vilagrà va fer al Consell Comarcal del Solsonès, la mobilitat va ser una de les qüestions que es van posar damunt la taula. Vilagrà va reconèixer el problema i va informar en relació a les bonificacions que es poden acollir aquells viatgers que accedeixin a l’autopista per Viladordis i que disposin de teletac. Tot i això, els representants del govern del Consell Comarcal del Solsonès consideren que “cal reclamar a la Generalitat de Catalunya que actui o que proposi mesures” per tal de pal·liar els efectes que suposa “estar a més d’una hora de la capital Catalana”. 
Més de deu euros de peatge 

Solsona i Barcelona han escurçat la distància en els darrers anys. Tot i això, el trajecte en vehicle excedeix de l’hora. Si qui vol dirigir-se a la capital catalana vol evitar embussos i baixar per l’autopista, li pot representar un cost superior als deu euros per trajecte, cost que quasi es duplica el cap de setmana. Des del Govern del Consell s’adhereixen al manifestat a la delegada del govern la qual, en la visita a Solsona afirmava que “aquest autopista ja està pagada”, per la qual cosa el cost del peatge es considera excessiu.
Divendres a les 20:30 al Consell Comarcal 
Tothom qui ho vulgui podrà informar-se i participar en relació a aquesta qüestió, assistint a la sessió informativa que tindrà lloc aquest divendres dia 12 a dos quarts de nou a la sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès.

 

Arxivat a:
Economia, carreteres, xerrada
Participació