Jaume Subirà, Carnestoltes de Solsona 2016

per Ramon Estany, Solsona | 7 de febrer de 2016 a les 09:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest dissabte al vespre s'ha desvetllat un dels secrets de cada carnaval, la identitat del Carnestoltes, que enguany ha recaigut en un home "malalt de carnaval" com definia la presentadora incombustible de la festa solsonina, Elis Colell.

Jaume Subirà i Cambray (Solsona, 1974), és el Carnestoltes del 2016, i per la seva vinculació amb la música, li ve de família, i és el director de la Patinfanjas, l'orquestra del carnaval de Solsona, va arribar en una carrossa engalanada amb una trompeta gegant i vestit amb un traje de notes musicals, repartint trompetes de joguina.
Els conductors de l'acte, Pere Obiols i Elis Colell l'han presentat així: "Un home que gaudeix tots els simptomes per poder-li diagnosticar la síndrome del Carnaval. Té antecedents dins la seva família. El seu pare, Joan de la Rossa, va ser un dels impulsors de la recuperació del Carnaval de Solsona, i el seu avi, en va formar part del Carnaval d'abans de la guerra civil i membre de l'orquestra Samarruga de Baix.

Subirà ha estat membre de la Junta del carnaval durant una pila d'anys. Ha estat president de la Comparsa dels Matarrucs, i des del 2001, director de l'Orquestra Patinfanjas, l'orquestra oficial del carnaval de Solsona que enguany compleix 40 anys."

 

El Carnestoltes 2016 acompanyat per l'alcalde del Carnaval i la Mataruc d'Honor d'enguany, la periodista Helena Garcia Melero


Tot seguit, l'alcalde del carnaval li ha lliurat les claus de la ciutat, aquesta vegada, a més, amb un comandament a distància per baixar les pilones, ja que "la clau de la ciutat és molt maca però no serveix per a res, per que tenim la ciutat plena de pilones".
Subirà, emocionat i agraït, ha explicat que "em fa molta il·lusió ser aquí. I gent que aquí ja no hi són, estarien molt contents. per ells va el meu aplaudiment."
També va demanar un aplaudiment molt fort per la Patinfanjas, per que 40 anys no és fàcil de fer. I finalment, va dedicar un agraïment especial a la seva família, per que l'han ajudat aquests dies, per la comparsa que en forma part, Els Amics de la Sardana, i ha acabat desitjant un bon carnaval a tothom.

 

Arxivat a:
Societat, Carnaval
Participació