Solsona consensua amb Carreteres una solució a l’accés i sortida dels polígons industrials

Es facilitaran les incorporacions directes a la C-55 tot i que es mantindrà la prohibició d’avançament

per Redacció , Solsona, 4 de febrer de 2016 a les 15:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les pròximes setmanes l’Ajuntament de Solsona i Carreteres de la Generalitat modificaran la senyalització viària a la C-55 en el tram comprès entre els polígons industrials dels Ametllers i Pronisa. L’objectiu de la mesura és facilitar incorporacions directes dels vehicles dels polígons a la via principal, que s’havien limitat l’any passat amb la senyalització d’una línia contínua per evitar el risc de col·lisions i que obligava a fer els canvis de sentit a les rotondes situades als extrems. 


Aquesta setmana l’alcalde, David Rodríguez, la regidora de Governació, Isabel Roca, i el cap del Servei Territorial de Carreteres a Lleida, Jordi Benet, s’han reunit a Solsona per tancar els detalls de la reordenació de la mobilitat en aquest àmbit, que suposa, de totes maneres, el manteniment de la prohibició d’efectuar avançaments en aquest tram de la carretera de Manresa, tal com havia demanat l’associació Empresaris per al Solsonès el 2014.  

Amb la nova senyalització es facilitarà als vehicles que surten del polígon Pronisa incorporar-se a la via principal en direcció a Solsona pel carrer dels Cistellers, perpendicular a la carretera. També hauran de dirigir-se a aquest carrer els que surtin de la fàbrica Simet i els del camí d’Amisol, enlloc de fer-ho com fins ara directament pel trencall, on només es permetrà el trànsit d’entrada per millorar la fluïdesa i la seguretat en aquest punt.   


Aquest darrer canvi comportarà també una nova senyalització al carrer dels Basters, paral·lel a la C-55, dins el polígon Pronisa. A partir d’ara, la meitat d’aquest vial, aproximadament coincidint amb els metres lineals de la nau de Simet, serà unidireccional. 

Per altra banda, els vehicles que surtin del polígon dels Ametllers en direcció a Manresa també podran fer-ho per la sortida més propera a l’antiga bòbila, una maniobra que no es permet fins ara amb la doble línia contínua. 


 Reordenació completada

Segons l’acord entre administracions, el consistori s’encarregarà de repintar la senyalització horitzontal del vial paral·lel a la C-55 i Carreteres, de la senyalització vertical i de repintar la via principal. Amb aquests canvis es completarà la millora de la mobilitat en el principal àmbit industrial de la ciutat, que coincideix amb la via més transitada d’entrada al municipi. 

L’any passat es va senyalitzar la línia contínua entre els punts quilomètrics 78-79 amb alguns trams de doble línia. L’Ajuntament havia traslladat al Servei Territorial de Carreteres la sol·licitud d’Empresaris per al Solsonès d’evitar l’elevat risc de col·lisions que suposava la possibilitat d’avançaments en una carretera amb una alta densitat de trànsit a les entrades i sortides dels polígons. No obstant això, els empresaris apostaven per mantenir els accessos a les cruïlles. “Amb aquesta última reordenació s’opta per una solució intermèdia entre la proposta d’uns i altres”, afirma l’alcalde.   

 

Participació