El Centre de Tractament de Residus del Solsonès es consolida com a un dels pioners a Catalunya

Amb l’entrada en funcionament del tractament de la fracció orgànica de Clariana de Cardener es culmina el procés de reaprofitament

per Ramon Estany, Solsonès, 27 de gener de 2016 a les 15:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els residus orgànics generats a Solsona, Sant Llorenç de Morunys, Olius i Cardona, que fins ara es destinaven al Centre de Tractament de Residus de Tàrrega, seran en la seva totalitat tractats en les instal·lacions de Clariana de Cardener. Aquest fet, no solament suposarà un estalvi en el transport dels residus, sinó que implicarà un menor cost en l’entrada dels mateixos respecte la planta situada a l’Urgell.


Llum verda per part de Medi Ambient

Si bé cal dir que les instal·lacions ja estaven a punt per entrar en funcionament, s’ha hagut d’esperar a rebre les corresponents autoritzacions per part del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per tal de tirar endavant aquest procés, la implantació del qual suposarà un estalvi de recursos.

De residu a adob

El tractament d’aquests residus, permetran, mitjançant la mescla de la matèria orgànica amb restes vegetals, obtenir un compost que podrà ser utilitzat com adob després d’un procés químic que li proporcionarà una esponjositat i unes característiques per ser utilitzades com a fertilitzant. 

Aquest és un pas més que s’aconsegueix a partir del pretractament actual el quan no es pot fer servir per adob per conreus, degut a què incorporava restes de vidre i metall. Amb aquest fet es completa tot el cicle de recollida de deixalles tant a nivell urbà com a nivell industrial, disposant de tots els processos de tractament.

 

Arxivat a:
Economia, residus, centre
Participació