Restauren la representació més antiga de l'escut de Solsona

Es trobava al Castellvell d'Olius

per Redacció , Solsona, 26 de desembre de 2015 a les 11:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Moment en que retiraven el capitell del Castellvell d'Olius Foto: Arxiu particular


El Castellvell d'Olius guardava fins fa pocs dies una de les primeres representacions de l'escut de Solsona que es conserven. En ell se simbolitza la unió de les famílies de Cardona i Torroja, representades respectivament pels cards i la torre. L'escut, gravat en pedra en un capitell, en orígen es trobava ubicat en una de les pilastres de la sala principal del Castellvell de Solsona (Olius), actualment mig enderrocat. Posteriorment el capitell fou reubicat en una barana perimetral, exposat durant anys a unes condicions climatològiques molt adverses que l'han deteriorat significativament.

Per motius de conservació, el passat 24 de novembre fou extret  d'aquest emplaçament per poder ser restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i exposat al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona..

El model s' ha realitzat amb fotografies de Victor Illera (www.illerafotografia.com), del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

És una fotogrametria del capitell del Castellvell. D'aquesta manera si es perd o es trenca sempre es podrà fer una rèplica exacta.
 

 

Participació