Solsona i Olius i el Consell organitzen una caminada i una pedalada popular per fomentar la mobilitat sostenible

Del 22 al 29 de setembre l’alumnat de 5è i 6è i secundària podrà viatjar gratuïtament amb el bus interurbà

per Redacció, 21 de setembre de 2011 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
(ARXIU) Sortida de la pedalada de l’any passat, des del passeig de Solsona Foto: Aj Solsona

“Estalvia combustible, regala aire net” . És el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura d’enguany, que té lloc entre els dies 22 i 29 d’aquest mes i a la qual Solsona i Olius s’afegeixen, un any més, amb noves activitats per sensibilitzar la ciutadania. Els ajuntaments de tots dos municipis i el Consell Comarcal del Solsonès organitzen una caminada i una pedalada popular, diumenge al matí, amb la col·laboració de diverses entitats, i promouen l’ús del bus interurbà entre l’alumnat de cinquè i sisè de primària i de secundària durant una setmana. 
 
L’ús de la bicicleta i la mobilitat a peu són dues alternatives al transport motoritzat que ajuden a posar fre a la contaminació atmosfèrica i la congestió, d’una banda, i que afavoreixen uns hàbits més saludables. A fi de conscienciar-ne la població, aquest diumenge, dia 25, a les 9 del matí, hi haurà la sortida d’una caminada –novetat d’aquesta edició– i una pedalada populars entre Solsona i Olius, amb la col·laboració del Centre Excursionista del Solsonès i el Club BTT del Solsonès. El punt de trobada serà la plaça del Camp i l’arribada, Sant Esteve d’Olius, on la secció d’Arqueologia del Centre d’Estudis Lacetans i el Grup de Natura del Solsonès oferiran una visita guiada al jaciment ibèric. Amb aquesta última proposta, que es duu a terme per primer cop, s’intentarà potenciar el retrobament de la ciutadania amb el seu patrimoni cultural en un entorn saludable i lliure de cotxes particulars.      
 
Els participants a la caminada i la pedalada seguiran recorreguts diferents i és previst que arribin al conjunt de Sant Esteve pels volts de les 11 del matí. La sortida de tornada a Solsona serà a 2/4 de 12. Es calcula que els ciclistes arribaran a les 12 i els caminants una hora més tard. 
 Així mateix, entre els dies 22 i 29, l’alumnat de secundària i de primer i segon de primària de Solsona i l’ECA del Solsonès rebrà bitllets gratuïts d’un viatge per fer ús del bus interurbà, el principal mitjà de transport públic de la zona.  

 

Participació