La Catedral de Solsona acomiada Mn. Joan Ballarà

per Ramon Estany, Solsona, 13 de novembre de 2015 a les 09:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest dijous al matí, la Catedral de Solsona ha acollit el funeral per Mn. Joan Ballarà i Serra, mort després d'una llarga malaltia als 85 anys.

La cerimònia ha estat presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, i concelebrada per una trentena de preveres de la diòcesi. També hi han assistit familiars seus i molts fidels de les parròquies on havia exercit el seu ministeri sacerdotal.
Xavier Novell n'ha destacat la dedicació i el servei presbiteral de Mn. Joan així com també el servei prestat a la música de la Catedral de Solsona, ja que era Mestre de Capella i Canonge de la Santa Església Catedral Basílica de Solsona.

Foto: Ramon Estany


Mn. Joan Ballarà va néixer a Cardona el dia 11 de novembre de 1930. Va cursar els estudis eclesiàstics al seminari de Solsona i va ser ordenat capellà el dia 19 de juliol de 1953. L’any següent se’n va anar a estudiar Teologia a Salamanca.

Els seus destins i càrrecs foren:

Coadjutor de Mollerussa; coadjutor de Cervera; regent de Castelladral; Mestre de Capella del Capítol Catedral de Solsona; professor del seminari de Solsona; Consiliari de l’Orfeó Nova Solsona; ecònom de Santasusagna i encarregat de Clariana; vocal de la comissió diocesana de Música Sacra; el 2001 fou nomenat canonge de la catedral de Solsona; l’any 2006 va quedar com adscrit a la parròquia de Santasusagna que va servir fins fa pocs mesos.

Foto: Ramon Estany

 

Participació