Capella de Santa Magdalena. Annexa al cementiri de Pinós

per Antonio Mora Vergés , Solsonès, 8 de novembre de 2015 a les 17:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
M’aturava per retratar-la , només podia fer-ho des fora; fa temps que els cementiris, seguien el mal costum de les esglésies, en massa llocs acostumen a estar tancats, l’argument de la ‘seguretat’ en llocs tant aïllats és una total fal•làcia.
 

De fet està ‘ al costat del cementiri’ , i potser en algun moment del passat havia tingut funcions quasi parroquials, no en trobava cap referència enlloc.

Sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com – si la té – l’advocació d’aquesta esglesiola, les capelles dels fossars acostumen a estar dedicades al Sant Crist, en molt menor mesura a la Verge dels Dolors i/o a la Verge de la Pietat, i escadusserament a l’advocació que tenia quan exercia funcions parroquials i/o quasi parroquials.


Ho demanava al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), i la seva ràpida resposta era : Capella de Santa Magdalena. 

 

Participació