Manel Jovells, Director general d’Althaia, reconegut com a Economista d’Empresa 2015

En els premis lliurats pel Col·legi d’Economistes de Catalunya

per Redacció, Manresa | 31 d'octubre de 2015 a les 18:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
El Col·legi d’Economistes de Catalunya ha guardonat al Director general d’Althaia, Manel Jovells, amb el premi a l’Economista d’Empresa del 2015. El lliurament del premi s’ha fet durant el Sopar dels Economistes que aquest col·legi celebra anualment en el marc de la 20ª edició de la Jornada dels Economistes. L’acte va tenir lloc aquest dijous a la nit a l’Hotel Majestic de Barcelona i va comptar amb la participació de 200 professionals de l’economia i l’empresa, entre ells, Joan B. Casas, degà del Col·legi i Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat que van entregar els diversos reconeixements.
Amb aquest premi, el jurat reconeix l’etapa de Manel Jovells com a Director general de la Fundació Althaia en la qual ha aconseguit consolidar la unificació de centres sanitaris de Manresa i convertir-la en una xarxa assistencial universitària de referència. També valora la seva representativitat com a membre d’un col·lectiu de gestors que ha donat forma al model sanitari català i que ha estat i continua sent un model d’èxit reconegut a dins i fora de casa nostra. El jurat també ha tingut en compte la seva presidència a la Unió Catalana d’Hospitals, desenvolupada en ple període de crisi econòmica i des d’on ha defensat els interessos dels membres de la Unió, mantenint a la vegada una bona relació amb l’Administració. Finalment, els membres del jurat destaquen la seva col·laboració amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, des de que es va col·legiar l’any 1981, recent llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials.


Manel Jovells va rebre aquest reconeixement juntament amb altres professionals, com Salvador Alemany, president d’Abertis, distingit amb el guardó de col·legiat de mèrit 2015, i el sociòleg Manel Castells, guardonat com a col·legiat d’honor 2015. El premi al despatx professional 2015 va recaure en Lluís Mezquida, del despatx Mezquida Consultors i Associats de Tarragona, mentre que els Premis Joan Sardà Dexeus 2015, atorgats per la Revista Econòmica de Catalunya, van ser van ser per al millor llibre d’economia, ex aequo, per a Jacint Ros Hombravella i Josep Lluis Sureda. I el guardó Joan Sardà Dexeus a la millor trajectòria personal en la difusió de l’Economia per a Margarida Moreno, periodista de El Punt Avui. Finalment, es va fer entrega dels millors expedients universitaris.
 

 

Participació