La revista francesa «Pyrénées» dedica un reportatge al patrimoni geganter solsoní

És un dels resultats del viatge de mitjans organitzat per Corpus en el marc de la campanya de promoció turística de Solsona

per Redacció, Solsona | 28 d'octubre de 2015 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

La tradició catalana dels gegants està particularment arrelada a Solsona, on en determinades dates els seus personatges acolorits animen els carrers medievals de la petita ciutat, i susciten un fervor popular que ha romàs intacte a través dels segles. Ho destaca la introducció d’un reportatge de vuit pàgines que publica el darrer número de la francesa Pyrénées Magazine, una revista bimensual especialitzada en turisme, sobre les festes geganteres solsonines.


És el resultat de la participació de la periodista Émilie Leturcq i el fotògraf Georges Bartoli en el viatge de mitjans o press trip que l’Ajuntament de Solsona i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona van organitzar per Corpus. A més dels actes centrals de la celebració, van tenir una presa de contacte amb els gegants del Carnaval i van visitar el Museu Diocesà i Comarcal, el nucli antic i la catedral. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Lluís-Xavier Gonzàlez, destaca que aquest article “ens ajuda a aconseguir més notorietat entre el públic francès”, que és un dels targets de la política turística solsonina per la seva proximitat.  

El press trip, en el qual també va prendre part un periodista de La Vanguardia, s’emmarca dins la campanya engegada enguany per promocionar la ciutat com a destinació turística, que té el doble missatge “Engegant Solsona!” i “Solsona, una experiència gegant!”. Una desena més de mitjans de comunicació van rebre també un dossier de premsa de la ciutat i de la festa en si, així com material fotogràfic que poden utilitzar als seus mitjans respectius. D’aquí que la festa del Corpus aparegués també a la revista Descobrir, i al suplement dominical d’El Punt Avui, Presència. 


Pyrénées Magazine és una revista en francès del grup Milan Presse de periodicitat bimensual. Se’n publiquen sis números l’any, a més de dos més de temàtica especial. Aquesta publicació, centrada en el Pirineu, convida els lectors a descobrir el territori, la gent que hi viu, així com la seva cultura i les tradicions, l’art, la història i l’esport. Un exemplar del número 162, corresponent als mesos de novembre i desembre, on apareix el reportatge de Solsona, es pot consultar a partir d’avui a la Biblioteca Carles Morató.

 

Participació