Solsona talla el trànsit rodat al camí del Cementiri i adequa un itinerari segur per a l’Escola El Vinyet

S’aconsella les famílies que no accedeixin al centre per la serradora

per Redacció , Solsona, 14 d'octubre de 2015 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, Solsona ha convertit el camí de Cementiri (o camí d’Olius) en un vial exclusivament per a vianants amb la instal·lació de senyalització i pilones a cada extrem. Així mateix, s’ha adequat un corriol transversal que connecta aquest carrer amb el  del Pedraforca per tal d’habilitar un camí segur fins a l’Escola El Vinyet. El trànsit rodat fins al cementiri es manté pel camí de l’antiga fàbrica Remco i per la carretera de la Llosa del Cavall. 


És una iniciativa conjunta de les regidories de Governació, Educació i Medi Ambient i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona per donar resposta a les famílies i l’AMPA del centre, atès que molts escolars accedien a peu pel camí i les instal·lacions de la serradora ubicada en aquesta zona, amb trànsit constant de vehicles pesants, i amb els consegüents riscos. Per aquest motiu era necessari trobar un itinerari alternatiu.    

La brigada municipal ha condicionat el camí que uneix el del Cementiri amb el carrer del Pedraforca, on hi ha la finca de Cal Perico, amb el reperfilat del terreny, aportació de material i engravament. Els pròxims dies, d’altra banda, es repartiran fulletons, amb el plànol del nou camí segur, entre les famílies de l’Escola El Vinyet.


L’any 2009, també coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es van inaugurar els camins segurs per accedir a peu a les altres dues escoles de primària de Solsona, Setelsis i Arrels. Ho va impulsar la regidoria de Medi Ambient per promoure els desplaçaments a peu dels escolars i millorar la mobilitat. Concretament, es van adequar els itineraris més utilitzats pels nens i les famílies amb diverses mesures de seguretat (senyalització i passos de vianants elevats).   
 

 

Arxivat a:
Municipis, camins, educació
Participació