1 de 10

DESCOBRINT SOLSONA, la ciutat com mai l’has vista.

per Redacció, Solsona | 28 d'agost de 2015 a les 17:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dissabte 5 de setembre, dins els actes de la Festa Major de Solsona, a les 12 del migdia tindrà lloc al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona la inauguració de l’exposició: Descobrint Solsona.
El Màster de Restauració de Monuments, de la Universitat Politècnica de Catalunya, durant el període 2013-2015, va escollir la ciutat de Solsona com a cas d’estudi donades les seves característiques urbanes i arquitectòniques i la importància del seu conjunt catedralici.  El resultat d’aquest estudi, i la documentació que ha generat, han portat a crear aquesta exposició. 
L’estudi s’ha centrat en el centre històric de Solsona i la seva evolució en el temps, la seva organització fruit de la parcel·lació medieval, els tipus d’edificis que el configuren - prenent com a exemples la Casa Morató, Cal Metge Solé i la Casa de la Vila - i altres característiques pròpies de la part més antiga de la ciutat. El Màster, ha fet especial incidència en l’estudi del conjunt arquitectònic que configuren la Catedral i els edificis que l’envolten. La perspectiva que en donen estableix un punt de vista pràctic i interessant a l’hora d’entendre la seva evolució al pas dels anys.
Mitjançant plànols, maquetes, fotografies i plafons explicatius podreu recórrer una visió arquitectònica i diferent de Solsona. Una ciutat que, malgrat ha experimentat molts canvis, en el seu centre històric ha sabut mantenir l’essència de la seva configuració original. El com ho ha fet i com ho pot continuar fent ens ho explica el Màster de Restauració de Monuments de la UPC. 
L’exposició romandrà oberta del 5 de setembre fins al 29 de novembre amb els següents horaris:  de dimecres a dissabte d’11 a 18:30 h / diumenges i festius d’11 a 14 h.  El dia 9 de novembre al museu hi haurà jornada de portes obertes. 

 

Participació