Aliments que ens aporten calci

per Anna Vilaginés , Solsona, 1 d'agost de 2015 a les 15:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fruits secs i llavors


Com que vull marxar de vacances amb els deures fets, tal i com uns vaig prometre, avui us parlaré d'aliments que són una font de calci important, com a alternativa a la llet de vaca i als productes que se'n deriven.

Tot i que hi ha molts aliments que ens aporten calci se'ns ha mentalitzat al llarg dels anys que la llet de vaca és l'únic aliment que ens pot cobrir les nostres necessitats diàries de calci, però penseu que tots els grans herbívors mantenen les seves estructures òssies ingerint vegetals.
Hi ha una gran diversitat d'aliments, que contenen calci fàcilment assimilable pel nostre cos, que són alternativa als productes lactis quant a font d'aquest mineral. Aqui en teniu una relació,però penseu que no són els únics.

Llegums i fruits secs
Verdures com el broccoli, les cols, la col rissada, el juliverd

Algues
Llavors de sèsam i tahini
Llavors de chia
Sardines enllaunades amb espina

Per altra banda tots aquells que trobeu a faltar la llet com a aliment emocional podeu recórrer a liquats vegetals com la llet d'ametlla, civada o arròs que podeu barrejar amb cacau, cereals i afegir a les vostres postres.
Tot seguit us detallo el contingut en mil∙ligrams de calci en 100 grs d'aliments que poden resultar del vostre interès

Fonts consultades:
AnneMarie Colbin; Food and Healing; Ballantine Books
USDA database. Base de dades de composició nutricional d'aliments

BONES VACANCES!
Ens retrobem al setembre!

 

Participació