Sara Alarcón ja és la primera presidenta d'ERC del Consell Comarcal del Solsonès

Ha estat escollida presidenta de l'ens comarcal amb els vots d'ERC (8) i la CUP (1). Els independents s'han abstingut (2) i CiU ha votat Marc Barbens (8)

per Ramon Estany, Solsona, 20 de juliol de 2015 a les 15:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La incognita sobre quin color tindria el Consell Comarcal del Solsonès aquesta legislatura planava sobre l'ambient i per aquest motiu un nombrós públic ha omplert la Sala de Plens del Consell Comarcal, regidors, alcaldes, famíliars i ciutadans en general que no s'han volgut perdre  una votació marcada per la incertesa de les darreres setmanes.
Un cop constituïda la mesa d'edat amb els consellers Jaume Oriol i Marc Barbens i llegits els articles legals, un per un els consellers han anat jurant el càrrec, per posteriorment procedir a votar el president de l'ens, d'entre els dos candidats que s'han postulat: Sara Alarcón (ERC) i Marc Barbens (CiU).

En la primera votació, els dos consellers independents s'han abstingut, de manera que Alarcón només ha obtingut una majoria simple amb els vots republicans i de la CUP, insuficient per sortir escollida en la primera ronda.
Ha calgut fer una segona votació on s'ha repetit el resultat però aleshores ja era suficient per donar la presidència a la candidata republicana.

Un cop ha jurat el càrrec la nova presidenta i abans de dirigir unes paraules, ha cedit el torn als portaveus de cada grup polític.
Marc Barbens (CiU) ha recalcat que faràn una oposició constructiva i lleial i ha demanat que vetlli pel Centre Sanitari del Solsonès, "la joia de la comarca". Barbens ha manifestat que espera que el canvi de color serveixi per normalitzar el Consell i que seran al seu costat fent aportacions i a través del consens.

Octavi Esteve, de la CUP, ha lamentat el mecanisme electoral pervers que ha portat al Consell Comarcal la situació d'aquests dies qualificant-lo d'espectacle patètic. Ha reiterat que el suport a la investidura de la candidata republicana no obeeix a un intercanvi de cadires. I en referència a la incertesa dels darrers dies sobre el Consell Comarcal, ha reconegut els errors comesos, en confiar en un acord que semblava segur i les presses han estat contraproduents.
Esteve s'ha manifestat dolgut per que els votants de Guixers i d'Olius no estiguin representats al Consell i s'ha manifestat partidari de la transparència al Consell. Justificant el sentit del vot de la CUP a la investidura, ha explicat que han votat per l'opció de canvi de color, no per entrar al govern.
Ferran Miquel, dels Independents, ha explicat que han facilitat la investidura de l'opció política que tenia més possibilitats, demanant que tothom reconegui que no han alterat el vot, respectant la força amb més suport a la comarca. Ha afegit que tots els punts de vista són respectables, "i el nostre també" i que no és fruit d'un interès personal ni de la cobardia i que és fruit de la reflexió, generositat i renúncia, després de parlar amb tothom i que si volem fer alguna cosa important per la comarca hi hem de ser tots. Finalment, ha conclós declarant que "pretenem ser independents, i així ens hem presentat als nostres municipis, però independents no vol dir neutrals".
Sara Alarcón, d'ERC, ja com a nova presidenta, ha estés la má a tots els grups en aquesta nova etapa. Ha exposat que "el camí fins aquí no ha estat fàcil", i que se sent amb una gran responsabilitat, que s'afegeix a la dificultat de governar en minoria. Amb tot, Alarcón ha dit que "hi ha una altra manera de fer les coses" i que hi ha l'objectiu comú de fer del Solsonès un lloc millor.
La nova presidenta ha recordat al malaurat alcalde republicà Xavier Jounou i el Ple de Constitució de l'ajuntament de Solsona del 2007 i ha recalcat que "mai he tingut l'ambició de ser presidenta, va venir així", i que posarà tot el seu saber en exercir el càrrec com es mereix.
Alarcón ha tingut unes paraules d'agraïment cap als presidents del Consell que l'han precedit, de qui espera també suport i consell. I ha acabat declarant-se independentista i d'esquerres.

 

Participació