Oblida la llet de vaca, el teu gran repte d'aquest estiu

per Anna Vilaginés , Solsona, 9 de juliol de 2015 a les 15:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Estimats lectors avui si que va de bo. El repte que us proposo no és senzill però amb tota seguretat gaudireu de millor salut a partir del moment en què decidiu donar el pas.

Tot seguit us exposaré uns fets, que lògicament han estat documentats, que us ajudaran a deixar de banda aquest líquid blanc a partir del qual tantes multinacionals es fan d'or.

Si bé és cert que el consum de llet de vaca té un gran component emocional, ens recorda la dolçor de la llet de la mare i ens trasllada als gaudis i plaers de la infantesa, després del deslletament no hi ha cap animal que continuï prenent llet, l' únic que ho fa és l'home.

Com bé sabeu per tal de digerir la lactosa, el sucre de la llet, entre altres coses es necessita la lactasa. Un elevat percentatge de lactasa el produïm durant els quatre primers anys de vida i progressivament n'anem deixant de produir, fet que explica que amb l'edat augmenti la intolerància a la lactosa o la incapacitat de digerir-la de manera òptima. Això explica que hi hagi molta gent gran que expressa el seu mal estar a l'hora de pair la llet. Cal que quedi clar, però, que en aquests casos la intolerància a la lactosa no es considera una malaltia sinó una conseqüència de la maduració natural del nostre aparell digestiu.

Malgrat tot, però, un alt percentatge d'adults continuen prenent llet perquè els venen que va bé pels ossos, i és cert, però hi ha molts altres productes que contenen també una quantitat de calci significativa i que aporten molts més beneficis a la vostra salut que la llet de vaca.

Per acabar-ho d'arrodonir us explicaré que la llet de vaca conté un factor de creixement anomenat IGF-I que té la funció d'accelerar el creixement del vedell. La llet de vaca doncs permet que el vedell s'engreixi de manera ràpida en poc temps. Doncs aquest factor de creixement IGF-I promou la proliferació cel·lular. Un alt nivell d'aquest factor de creixement pot produir un descontrol en el creixement de determinades cèl·lules fet que augmenta el risc de determinats tipus de càncer com ara el de còlon, el de mama, el de pròstata i el d'ovari.

I ja per acabar una darrera dada. La societat xinesa és una de les societats amb més intolerants a la lactosa i paradoxalment la que presenta un índex de roptures d'ossos més baix. Com ho veieu això?

El fet de no consumir llet de vaca ni derivats de la llet de vaca (iogurts, gelats, mantegues, postres lactis…) permetran que el nivell d' IGF-I sigui molt més baix en sang fet que no propiciarà el desenvolupament i creixement de determinades cèl·lules tumorals. Per altra banda de ben segur que les vostres digestions seran molt menys pesades.

Apa, atreviu-vos a donar el pas.

El proper dia us donaré pistes sobre els substituts per saciar el vostre deler de llet i els aliments que us aporten calci a la dieta sense necessitat de prendre llet de vaca.

Espero els vostres comentaris.

 

 

 

 

Participació