ENDESA telecomanda una línia elèctrica per millorar la gestió de la xarxa a 4 municipis del Solsonès i l'Alt Urgell

La Companyia ha instal·lat un sistema que permet maniobrar la instal·lació de manera remota garantint, així, una més àgil reposició el subministrament en cas de necessitat/ Aquesta mesura, que ha requerit una inversió de 23.000 euros, forma part del pla per a augmentar la qualitat tecnològica de les infraestructures, amb l’objectiu d’adaptar-les al model de xarxes intel·ligents

per Redacció, Solsonès | 9 de juliol de 2015 a les 15:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha telecomandat una línia elèctrica de mitja tensió a 25 kV al Solsonès i a l’Alt Urgell amb l’objectiu de reforçar el servei als clients de quatre municipis d’aquestes dues comarques. La millora ha consistit en la instal·lació d’un sistema de telecontrol que permet maniobrar la 
instal·lació a distància i garanteix, per tant, una més ràpida restitució del subministrament elèctric en cas que es produís qualsevol incidència.


Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 23.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, millora el sistema en la gestió eficient de la xarxa. La línia, de doble circuit, ha estat reforçada amb la instal·lació d’un nou equip de seccionament amb telecomandament. Així doncs, el dispositiu permetrà el control, localització i aïllament immediat de possibles incidències, reduint la seva durada en més d’un 95%. 
D’aquesta manera, a través de maniobres a distància des del Centre de Control de la Companyia, ubicat a Barcelona, s’evita la necessitat de desplaçar equips d’intervenció sobre el terreny en cas d’incidències (ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs). Conseqüentment, s’actua amb més celeritat i es garanteix així la continuïtat del servei elèctric. D’altra banda, aquests dispositius faciliten informació detallada sobre el funcionament de la línia, fet que permet una actuació més eficient per part dels tècnics. 


Amb aquesta reforma, es veuran beneficiats clients dels municipis del Solsonès com són Castellar de la Ribera, Solsona, Pinell ( i el seu nucli de Sant Climenç), i Lladurs ( i la seva pedania de Montpol); i Basella ( i els nuclis d’Ogern i d’Altés), a l’Alt Urgell.

Els treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia a la demarcació de Lleida, no només comporten una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i d’un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

 

Participació