Sara Alarcón serà la primera dona president del Consell Comarcal del Solsonès

Benjamí Puig renuncia a ser-ho per qüestions personals i de salut

per Redacció, Solsonès | 22 de juny de 2015 a les 07:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Sara Alarcón

Tot i que ja s’havia anunciat el nom de Benjamí Puig com a nou president del Consell Comarcal del Solsonès, motius personals i de salut han forçat l’alcalde de Pinell a haver de renunciar al càrrec. Així, per acord unànime dels consellers comarcals electes de la formació i amb el vist-i-plau de les forces polítiques que donaran suport a la investidura del candidat proposat per ERC, Sara Alarcón es convertirà en la primera dona que presideix l’ens comarcal.
Sara Alarcón té 33 anys i és casada. Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Lleida, regenta un establiment del ram de l’hostaleria, a més de ser entrenadora de patinatge. És regidora de l’Ajuntament de Solsona des de l’any 2007 i membre de l’Executiva comarcal d’ERC Solsonès. Del 2007 al 2011 va assumir les regidories de Cultura i Joventut i, en aquest darrer mandat, havia assumit les de Cultura, Salut i Vinyet. En les darreres eleccions al Parlament de Catalunya va formar part de la candidatura d’ERC.

Segons David Rodríguez, alcalde de Solsona i membre de l’Executiva comarcal d’ERC, “la Sara té l’experiència necessària, la preparació i la capacitat de treball que requereix un càrrec amb aquest nivell de responsabilitat. La conec molt bé i estic convençut que serà una excel·lent presidenta”. Pel que fa a la renúncia de Puig, Rodríguez ha reconegut que li ha costat assumir la decisió presa per l’alcalde de Pinell, “és una persona íntegra al cent per cent i estic convençut que ho hauria fet molt bé, però hi ha coses que entenc que han de passar per davant de la política i, per tant, comprenc la seva decisió que encara em referma més en la bona opinió que tinc d’ell com a persona honesta, treballadora, amb sentit comú i voluntat de servei”.
Per la seva banda, Sara Alarcón ha manifestat sentir-se inicialment una mica aclaparada per la nova situació. “Ara, però, ja m’he fet a la idea i ho entomo amb moltes ganes. Sé que molts ciutadans tenen dipositades moltes esperances en el nou govern comarcal i estic especialment contenta del suport rebut per tots els companys i, sobretot, pel Benjamí. A partir d’aquest moment ja estem treballant de valent en la configuració del nou govern i en la recerca d’una persona que exerceixi les funcions de gerència i que entenem ha de ser una figura clau en el bon funcionament de l’ens i dels organismes que en depenen”.

El fet que Alarcón esdevingui presidenta del Consell Comarcal, obligarà a una petita reestructuració de les delegacions d’alcaldia a l’Ajuntament de Solsona que estava previst signar aquest dilluns. Així, tal i com ha anunciat l’Alcalde de Solsona, aquesta mantindrà la regidoria de Cultura i la compaginarà amb la seva tasca al Consell, mentre que les altres dues àrees que inicialment se li preveien delegar, Vinyet i Joventut, es delegaran ara a les regidores Rosó Barrera i Yasmina Valderrama respectivament.

 

Participació