Solsona acomiada la primavera amb l’arribada de la Flama del Canigó

La jornada, organitzada per Òmnium Cultural del Solsonès, amb la col·laboració d’un gran nombre d’associacions i entitats, tindrà lloc el proper dimarts 23 de juny, a partir de les 4 de la tarda

per Redacció, Solsona | 21 de juny de 2015 a les 08:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Arribada de la Flama del Canigó a Solsona l'any passat Foto: Ramon Estany


Com cada any, membres d’Òmnium Cultural del Solsonès recolliran la Flama a Oliana, de mans de la Penya Ciclista de Bellpuig que la porta des del cim del Canigó. Un cop a Ogern, una delegació del BTT del Solsonès la durà fins a mig camí de Solsona, on faran el relleu els Fondistes del Solsonès, que la conduiran fins la Mare de la Font.

Paral•lelament, a les quatre de la tarda s'iniciarà un campionat de Botifarra al Bar Cantàbric, seguidament, a les sis de la tarda, a la plaça Major de Solsona, hi haurà sardanes a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. A les set de la tarda, tothom qui vulgui podrà desplaçar-se en caminada fins la Mare de la Font on arribaran els Fondistes.
La Flama arribarà a Solsona pel Portal del Pont custodiada pels infants i joves dels escoltes damunt un tractor i un remolc d’època. A partir d’aquí començarà el tradicional recorregut pel nucli antic que acabarà a davant del portal del Castell. 

Tanmateix, la Flama seguirà el recorregut pel Solsonès fins a Sant Llorenç de Morunys. L’acte de Solsona acabarà amb la lectura del Missatge de la Flama 2015 a càrrec de l'Agrupament Escolta Pare Claret, l’encesa de la foguera i l’actuació dels Castellers de Solsona. Al final hi haurà coca i xocolata per a tothom.

PROGRAMA:


15 h - Rebuda de la Flama a Oliana
16 h - Campionat de Botifarra al Bar Cantàbric
18 h - Sardanes a la Plaça Major amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona
19 h - Sortida des de la Plaça Major cap a la Mare de la Font
19:30 h - Arribada de la Flama a la Mare de la Font
20 h - Arribada de la Flama pel Portal del Pont.
. Galejada d’Honor dels Trabucaires
.Ofrena a la Mare de Déu del Claustre de mans de la Pubilla de Solsona
.Traca i Roda de Foc del Drac Solterra (Pl. Major)
.Rebuda per part de la corporació municipal
.Encesa del peveter.
.Lliura de la Flama a la comitiva de Sant Llorenç de Morunys
.Lectura del Manifest de la Flama 2015
.Actuació Castellers de Solsona
.Coca i xocolata.

Organitza: Òmnium Cultural del Solsonès
Col•laboren: Ajuntament de Solsona, Castellers de Solsona, Trabucaires de Solsona, Esplai Riallera, BTT del Solsonès, Fondistes del Solsonès, Orquestra Patinfanjàs, Drac Solterra, Associació del Pubillatge Solsoní, Tractoristes d’Època, Centre Excursionista del Solsonès, Agrupament Escolta Pare Claret, Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, Agrupament Baixa Ribera Salada, Bar Cantàbric, ANC Sant Llorenç de Morunys i Fundació Volem Feina

 

Participació